Prvi put zajedno u Sarajevu

Nedavno objavljeno

Na predstojećem sarajevskom koncertu, Željko Bebek će pozornicu dijeliti sa 19-godišnjim sinom Zvonimirom, kojem će to biti prvi put u životu da će zasvirati u očevom rodnom gradu.
Iako u vrijeme odrastanja uz poznatog oca i rock legendu Zvonimir, koji je ime dobio po Željkovom ocu, nije maštao o zajedničkim nastupima, život je za njega imao drugačije planove, pa su nakon što su premijerno prvi put zajedno nastupili na CMC festivalu u Vodicama 2017. godine, otac i sin postali muzički nerazdvojni. Pjesma koju su tada izvodili bila je Ono nešto naše i s njom je sve započelo, dok danas već imaju i svoj porodični hit Kakav otac takav sin, koji je posebno za njih napisao Branimir Mihaljević, a u ovoj pjesmi Zvonimir gostuje i kao pjevač. Singl je objavljen na Željkov 76. rođendan.
Mladi Bebek priznaje da je njegova najveća ljubav već dugo rock muzika i gitara, pa se savršeno uklopio u Bebek bend, na što je Željko uistinu ponosan.
Mama Ružica mu se u tome naravno pridružuje, pa će se uz menadžeriranje supruga Željka vrlo vjerovatno pozabaviti i sinom kada bude vrijeme za solo karijeru. Željko je u najavama sarajevskog koncerta već više puta otkrio koliko mu njegov posljednji album Mali oblak ljubavi znači, a posebno iz razloga što na njemu gostuje njegov sin Zvone.
Zvone je inače student digitalnog marketinga, a otkako se primio gitare i svirke u Bebek bendu, na svim koncertima prate ga obožavateljice. Tako je bilo i nedavno tokom posjete Sarajevu kada je s ocem najavljivao veliki koncert u Domu mladih koji će se desiti 13. augusta.

Pročitaj još
Related

Radišković za N1: Zaslužujemo trostruko bolje uslove, a spavamo na podu

“Možda nemamo uslove, ali imamo srce” – objavljuju reprezentativke...

Zrinka Šimunić: Od biroa za nezaposlene do vlastitog biznisa

Piše: Selma Učanbarlić Foto: Jasmin Brutus Kaže da joj je biznis...

SKROZ SARAJEVO Posveta gradu i bendu

Napisala Mersiha Drinjaković Naredni redovi nisu nikakva filmska kritika, već...

Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

U današnjem finalu Lana je imala vrijeme 57.27, što...