Teletina s patlidžanima

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
500 g teletine od buta,
1 patlidžan,
200 g dimljenog sira,
300 g pelata,
česan bijelog luka,
kašika origana,
bosiljak,
suncokretovo ulje za prženje,
maslinovo ulje,
so i biber

PRIPREMA: Patlidžan oguliti, izrezati na deblje kriške, pržiti u dosta vrelog ulja i slagati na papir. Sir narezati na tanke kriške. Šnicle na krajevima rasijeći oštrim nožem. Na 2 kašike ulja propržiti isjeckan bijeli luk, dodati izgnječene pelate te pržiti desetak minuta pa u umak staviti šnicle, pola origana, posoliti, pobiberiti i pržiti 2-3 minuta. Na svaku šniclu staviti po krišku patlidžana i sira te pržiti dok se sir ne počne topiti. Posuti ostatkom origana, usuti u tanjire, posuti bosiljkom i odmah poslužiti.

Pročitaj još
Related

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...

Semifredo od ruže i bobičastog voća

POTREBNO: Jedna i po banana, 400 gr borovnica, 100 gr malina, 200 gr...

Sladoled od malina

POTREBNO: 500 g sladoleda od vanilije ili jogurta, 300 g malina, 80...

Torta s kupinama i kruškama

POTREBNO: 200 g brašna, 100 g putera, 2 kruške, 120 g kupina, 4 dl...