Nedavno objavljeno

ŠTA SVE NAR RADI NAŠEM TIJELU

POBOLJŠAVA HORMONALNI NIVO: Sjemenke nara sadrže ulja koja vraćaju hormonalnu ravnotežu. Žene treba da obrate posebnu pažnju na ovo voće, jer ublažava menstrualnu bol i glavobolju te pomaže u menopauzi.
DJELUJE KAO PRIRODNI INZULIN: Pola kašike soka od nara 4 puta dnevno smanjuje šećer u krvi.
POVEĆAVA HEMOGLOBIN: Ljudima koji pate od anemije preporučuje se da piju pola čaše razblaženog soka od nara 3 puta dnevno 30 minuta prije obroka tokom dva mjeseca.
DEZINFICIRA USNU DUPLJU: Kora nara ublažava bol i dezinficira grlo i usta tokom stomatitisa, faringitisa i bolova u grlu.
SMANJUJE PRITISAK: Nar snižava krvni pritisak bez negativnih posljedica po tijelo. Također ima umirujuća svojstva. Da biste smirili nervni sistem, oslobodili se nesanice i anksioznosti, potrebno je da pijete čaj sa dodatkom osušenih membrana nara.
POBOLJŠAVA PAMĆENJE: Ispostavlja se da upotreba 8 g soka od nara tokom četiri nedjelje značajno poboljšava pokazatelje verbalne i vizuelne memorije.
ŠTITI KARDIOVASKULARNI SISTEM: Stalna konzumacija nara u hrani značajno smanjuje rizik od smrti od kardiovaskularnih bolesti. Takođe 0,5 ml soka od nara 3 puta dnevno štiti od srčanog i moždanog udara.

Latest Posts

Raport

spot_img