Prokulice s kobasicom

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
400 g prokulica,
2 kašike putera,
1 kobasica,
šaka svježih listova kadulje,
pola nara,
so,
svježe mljeveni biber

PRIPREMA: Veće prokulice prepolovite, a manje ostavite cijele. Ubacite ih u posoljenu proključalu vodu 3-5 minuta pa procijedite. Zagrijavajte puter u tavi na srednje jakoj vatri, nakon nekoliko minuta ubacite narezanu kobasicu i nekoliko listova svježe kadulje pa pržite 5 minuta dok kobasica ne postane hrskava, a puter zlatnosmeđe boje. Zatim ubacite prethodno prokuhane prokulice i sve zajedno pržite, povremeno miješajući, još nekoliko minuta. Posolite i izdašno pobiberite. Maknite s vatre, ubacite sjemenke nara i još nekoliko listova svježe kadulje.

Pročitaj još
Related

Torta s malinama i limunom

POTREBNO: 250 g brašna, 140 g putera, 5 jaja, 30 g mljevenih badema, 3...

STAMBENI KREDITI ZA MLADE: Do vlastitog doma uz posebne pogodnosti

Rješavanje stambenog pitanja je nešto što godinama opterećuje većinu...

Ražnjići od kozica sa salatom od riže

Potrebno (za 4 osobe): 3 kriške integralnog hljeba, 1 dl maslinovog...

Punjeni patlidžan

POTREBNO: 2 veća patlidžana, 50 g gustog soka od paradajza (ili...