spot_img

Nedavno objavljeno

Snima se serija o životu legendarnog modnog dizajnera Karla Lagerfelda

Streaming platforma Disney+ odlučila je snimiti mini seriju 'Kaiser Karl' o legendarnom, enigmatičnom modnom dizajneru Karlu Lagerfeldu

Serija ‘Kaiser Karl’ imat će šest epizoda, a bit će snimljena u Francuskoj. Temeljena je na istoimenoj biografiji Raphaëlle Bacqué, a producent je Guamont, koji stoji iza Netflixove hit serije ‘Lupin’. ‘Kaiser Karl’ bavit će se životom slavnog dizajnera, a radnja kreće od ljeta 1972.

Serija prati Lagerfeldovu potragu da postane nasljednik Coco Chanel, koja je umrla godinu dana ranije, ali i najuspješniji francuski couturier u vrijeme kad je Yves Saint Laurent bio na vrhuncu karijere. Serija će istaknuti rivalstvo između Lagerfelda i Pierrea Bergéa, partnera Yves Saint Laurenta, Lagerfeldovu ljubavnu priču s Jacquesom de Bascherom te nam približiti luksuzne modne kuće 70-ih. Također će pokazati kako je Lagerfeld izgradio svoj jedinstveni i ponekad kontroverzni lični brend u svijetu u kojem je izgled – sve.

Jan Koeppen, predsjednik The Walt Disney Company EMEA, rekao je: ‘Disney+ nam je dao priliku da globalnoj publici ispričamo jedinstvene europske priče. Imamo nevjerojatno raznolik i uzbudljiv europski popis, a ‘Kaiser Karl’ pokazatelj je toga kakve priče želimo pričati. Također smo smatrali da Lagerfeldovoj priči do sada nije odana važnost kakvu zaslužuje i jedva čekamo da je podijelimo s Disney+ publikom’.

Pauline Dauvin, potpredsjednica programa i originalne produkcije, The Walt Disney Company, Francuska, dodala je: ‘Odmah nas je zavela ideja o adaptaciji Bacquéove biografije, koja će označiti prvu suradnju između Disneya i Gaumonta u francuskoj originalnoj emisiji. Serija prikazuje jedinstveni trenutak transformacije u modnoj industriji u Francuskoj 70 -ih, utjelovljena ikonom s više metamorfoza, Karlom Lagerfeldom.’

Očekuje se da će detalji o castingu, uključujući ko će igrati Karla Lagerfelda, biti objavljeni u narednim mjesecima.

tportal.hr

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img