ISPANAK ÇORBASI

Unesite dašak Turske u vaše iftare. Prijedlog za divnu tursku čorbu !

Nedavno objavljeno

POTREBNO: pola kile mljevenog mesa, 1 luk, 4 česna bijelog luka, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber, šolja i po vode, 4 velika paradajza, pola kile špinata, po jedna i po kašika pirea od paradajza i sosa od nara; Za dresing: 2 šolje čvrstog jogurta, 2 česna bijelog luka, pola šolje vode, ¼ šolje svježe mente

PRIPREMA: Prepecite mljeveno meso, prebacite ga u tanjir i u istoj tavi dinstajte luk na ulju. Vratite meso, dodajte paradajz, pire od paradajza, so, biber i špinat, pa kuhajte 5 minuta, Dodajte isjeckani bijeli luk i sos od nara  ili sok od limuna) i vodu. Poklopite i kuhajte na blagoj vatri još 20 minuta. Za dresing pomiješajte sve sastojke osim mente. Supu servirajte u dubokim zdjelama sa dresingom i garnirajte listićima mente.

Pročitaj još
Related

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...

Špageti s pestom od potočarke

POTREBNO: 1 svežanj potočarke, 2 kašike preprženih pinjola, kora jednog limuna, 1 česno...

Salata bez salate

Salata nas uvijek asocira na zelenu salatu. Ukoliko je...