Nedavno objavljeno

ISPANAK ÇORBASI

Unesite dašak Turske u vaše iftare. Prijedlog za divnu tursku čorbu !

POTREBNO: pola kile mljevenog mesa, 1 luk, 4 česna bijelog luka, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber, šolja i po vode, 4 velika paradajza, pola kile špinata, po jedna i po kašika pirea od paradajza i sosa od nara; Za dresing: 2 šolje čvrstog jogurta, 2 česna bijelog luka, pola šolje vode, ¼ šolje svježe mente

PRIPREMA: Prepecite mljeveno meso, prebacite ga u tanjir i u istoj tavi dinstajte luk na ulju. Vratite meso, dodajte paradajz, pire od paradajza, so, biber i špinat, pa kuhajte 5 minuta, Dodajte isjeckani bijeli luk i sos od nara  ili sok od limuna) i vodu. Poklopite i kuhajte na blagoj vatri još 20 minuta. Za dresing pomiješajte sve sastojke osim mente. Supu servirajte u dubokim zdjelama sa dresingom i garnirajte listićima mente.

Latest Posts

Raport

spot_img