Nedavno objavljeno

Indira Levak

Hrvatska pjevačica, a unatrag par godina i dizajnerica namještaja, Indira Levak (48) u posljednje je vrijeme u centru pažnje javnosti zbog nove pjesme Čudo, nove sezone emisije Tvoje lice zvuči poznato, ali i novog imidža

Priredila Marina Strugar
Foto Danijel Galić

Da li je nova pjesma Čudo vaš odgovor na trenutnu situaciju u svijetu?
– Pjesma je nastala u ovim izazovnim vremenima, kada nam čuda zaista trebaju. Brza je, vesela, pokreće vas u sekundi, a to je bio cilj meni kao autorici teksta i Branimiru Mihaljeviću kao autoru pjesme. Pjesma ne govori o ovoj situaciji u kojoj se svijet nalazi, već o izlascima, zavođenju, ljubavnim odnosima, o svemu onome što ljudima treba, što im nedostaje, za čime čeznu…
Čini se da toga imate napretek, a kakvi ste kad vam dođe “žuta minuta”?
– Kakva žuta minuta?! Tada sam uragan (smijeh). Ma nema zezanja kod mene, sve se brzo riješi. Kako došlo, tako prošlo. Ne želim život trošiti na loše emocije, krive ljude. To čovjek s godinama nauči. Moj život je posložen. Imam divog muža, iskrene prijatelje, a sve negativno i što mi je stvaralo nemir je daleko od mene.
Čemu vas je naučila muzika?
– Muzika je moj život, dio mene, i naučila me je da uvijek budem iskrena i vjerna sebi. Nikada nisam eksperimentisala i priklanjala se trendovima. Radim muziku u koju vjerujem i uvijek dajem sve od sebe. Zato i nemam oscilacija u karijeri jer nisam radila protiv svojih uvjerenja.
Žalite li zbog nečega? Za šta niste bili dovoljno hrabri?
– Ne žalim ni za čim. Sigurna sam u sve moje odluke i sve je baš kako bi trebalo biti. Hrabrosti mi nikada nije nedostajalo. Ni onda kad sam kao mlada djevojka ostavila siguran posao, spakovala kofer i otišla u Zagreb slijedeći svoj san.
Šta je najvrednije što posjedujete?
– Porodica i prijatelji. U ovo vrijeme pandemije jedino što mi nedostaje je kontakt s dragim ljudima. Sve ostalo je nevažno.
Koja vrlina je danas zaboravljena?
– Ne bih mogla izdvojiti niti jednu jer je baš suprotno. U ovim vremenima kada su i zemljotresi poharali dio Hrvatske te su mnoge porodice ostale bez svega, pokazalo se koliko veliko srce ima cijeli region, koliko je empatije i solidarnosti. To mi grije srce jer daje nadu u bolje sutra.
Vaš izgled je posljednjih mjeseci u centru pažnje, izaziva mnoštvo pohvala i komentara sa svih strana, a kada ste sebi najljepši?
– Baš sada, u ovim godinama, s ovim iskustvom, s pokojom borom, u najboljoj formi i neiscrpnom energijom – sebi sam najdraža. Prihvatila sam sebe u potpunosti. A kada si mlada djevojka, imaš mnogo nesigurnosti u sebi, što utiče i na način na koji sebe posmatraš i doživljavaš.
Vještina koju ste najteže savladali?
– Još uvijek je nisam savladala, a to je vještina izbjegavanja frižidera (smijeh)! Nikako da ga izbacim s popisa čestih posjeta. Stalno me mami svojim ukusnim sadržajem, a to onda povećava moju minutažu na treninzima. A, što ću…
Šta može uvijek da vas nasmije?
– Vic o plavušama! I prepričavanje dogodovština s mojim prijateljicama. Naši susreti su toliko glasni, puni smijeha, a kao melem za dušu.
Za šta ste majstor u kuhinji?
– Za sva tradicionalna jela, sarmu, paprikaš, pečenja, a od kolača volim da pravim štrudle.
Najdraže sjećanje na djetinjstvo?
– Trčanje s prijateljima kroz beskrajna polja moje Slavonije. To su bili bezbrižni dani.
Kojim filmovima se uvijek vraćate i zašto?
– Uvijek volim ponovo da pogledam Briljantin, Prljavi ples, Zgodnu ženu, Duh… Stari dobri filmovi s dušom.
Moto kojim se rukovodite u životu?
– “Pokaži snagu, zadrži nadu, sve to jednom prolazi, imaj vjeru u nova jutra, bolje vrijeme dolazi.” Ovo je dio teksta pjesme Za milijun godina, koji potpisujem kao autor, a to je ujedno i moj moto koji me gura kroz život.
Koji stihovi najbolje opisuje vaš odnos sa suprugom Miroslavom?
– Pjesma Dođi sa samostalnog albuma Valkira je prva pjesma za koju sam napisala stihove i posvećena je mom suprugu. Pjesma je postala hit i moja publika je obožava. Prepoznali su iskrenost i moju emociju koju sam pretočila u stihove. Poslušajte je i sve će vam biti jasno o kakvoj ljubavi je riječ.

Gracija 408, mart 2021.

Latest Posts

Raport

spot_img