Nedavno objavljeno

Objavljen prvi solo album Adisa Sirbubala

Objavljen je prvi solo album bosanskohercegovačkog pijaniste Adisa Sirbubala.

Pet kompozicija snimljeno je 1. novembra prošle godine na premijernom klavirskom solo koncertu u sarajevskoj Vijećnici, u okviru programa Sevdah na distanci kojim je otvoren prošlogodišnji 24. Jazz Fest Sarajevo.

Repertoar čine tradicionalne i autorske kompozicije: Kiša bi pala, Sarajevske kajde, Bistre vode, Kad se jangin iz sokaka pomolim, Mislio sam svaki dan. 

“Radujem se da je moja solo premijera objavljena kao album i da je dostupna na svim digitalnim platformama. Nadam se da će moja muzika doći do šire publike i unaprijed se radujem budućim koncertima i susretu s publikom”, rekao je Adis Sirbubalo.

Album je za izdavačku kuću Gramofon producirao Edin Zubčević. Snimatelj tona je bio Eric Bajramović, a miks i mastering je radio Johannes Wohlleben u Bauer Studios, Ludwigsburg.

Adis Sirbubalo je rođen u Foči, školovao se u Sarajevu i Chicagu gdje je završio muzički koledž Columbia. U Americi je sarađivao sa muzičarima kao što su Eddie Gomez, Christian McBride i Chuchito Valdes.

Jedan je od osnivača ansambla Halka, aktivni je član grupe Zoster, a kao multiinstrumentalista i aranžer sarađuje sa Dinom Merlinom. Živi i radi u Sarajevu, kao muzičar, aranžer i kompozitor, piše i muziku za film i TV.

Prvi solo album Adisa Sirbubala objavljen je prvog marta, a dostupan je na streaming platformama i servisima.

Deezer link: https://www.deezer.com/en/album/211292822
Video link sarajevskog koncerta:

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img