Biftek sa đumbirom i rižom

Čudotvorni korijen koji će mnoge asocirati na azijsku kuhinju, ali koji se u novije vrijeme koristi i u svim svjetskim kuhinjama, jer je specifičnog i interesantnog ukusa. Donosimo vam recept za jednostavan i lagan ručak sa ovom namirnicom

Nedavno objavljeno

POTREBNO:  šolja Jasmin riže, šolja očišćenog špinata, 3 stabljike prase, 2 česna bijelog luka, 1 šaka bosioka, manji komad đumbira, šolja i po bifteka izrezanog na trake, 2 kašike soja sosa

PRIPREMA: U manjoj šerpi pomiješajte rižu, 2 šolje vode i soli. Kuhajte 15 do 20 minuta. Dok se riža kuha isijecite špinat i prasu na manje komade, ogulite i isjecakajte bijeli luk, ogulite i izrendajte đumbir. Ispecite biftek u većoj tavi i prebacite ga na tanjir. U istu tavu dodajte malo ulja i izdinstajte bijeli luk i đumbir, dodajte špinat, soja sos i pola količine prase. Kada je gotovo vratite biftek u tavu i dinstajte sve skupa nekoliko minuta. Rižu podijelite na 2 tanjira, pa na svaki stavite biftek sa povrćem. Garnirajte bosiokom i preostalom prasom.

 

Pročitaj još
Related

Sladoled umjesto obroka

Sladoled je hranjiv, ukusan i osvježavajući. Kremasti je bogat...

Rolat od paprika i sira

POTREBNO: Po 200 g crvenih, žutih i zelenih paprika, 320 g...

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...