Nedavno objavljeno

MEKSIČKA MUSAKA

Musaka je uvijek dobar izbor za ručak, to je izdašan obrok kojeg vole svi ukućani. Domaćice imaju veliki izbor povrća i začina koji ovom jelu daju uvijek drugačiji ukus.

POTREBNO : 2 česna bijelog luka, 5 crvenih paprika, 1 žuta paprika, 1 zelena paprika, 3 tikvice, malo maslinovog ulja, puter, 1 konzerva kukuruza, 1-2 kesice mješavine meksičkih začina, 1-2 dl vode, 1/2 kg žutog sira, paket većih tortilja, čili prah, 500 gr pilećeg filea.

PRIPREMA : Na mješavini putera i maslinovog ulja prodinstajte pileći file narezan na štapiće. Dodajte sitno narezane paprike. Kad se malo prodinstaju dodajte bijeli luk i kukuruz, pa začine i vodu. Dodajte isjeckane tikvice, zatim čili i so po ukusu i prodinstajte dok su tikvice na pola mekane. U vatrostalnoj posudi nauljite dno i slagažite red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog sira, pa to ponavljajte dok ima mase i na kraju završite sa redom tortilja koje pospete sokom iz mesa i sirom da se ne isuše kod pečenja. Stavite da se peče u zagrijanoj rerni 30-35 minuta.

 

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img