Nedavno objavljeno

Torta od jabuka s limunom

POTREBNO:
Tijesto:
135 g brašna,
60 g šećera u prahu,
70 g putera,
3 žumanca,
so;
nadjev:
750 g Royal gala jabuka,
100 g smeđeg šećera,
60 g šećera,
1 limun
PRIPREMA: Umijesiti brašno, 50 g šećera u prahu, 2 žumanca, malo soli i puter, oblikovati loptu, prekriti krpom i tijesto držati na prohladnom mjestu oko jedan sat. Jabuke izrezati na komadiće, staviti u vatrostalnu posudu, posuti sa 40 g smeđeg šećera, običnim šećerom, naribanom limunovom koricom i kašikom limunovog soka. Tijesto rastanjiti na centimetar debljine, izrezati usku traku tijesta i obložiti bočni rub posude, te ostatkom prekriti jabuke. Stisnuti krajeve tijesta, površinu premazati umućenim žumancem i posuti ostatkom smeđeg šećera. Peći oko jedan sat na 180 ºC (prekriti aluminijskom folijom ako previše potamni), posuti šećerom i prah-šećerom.

Latest Posts

Raport

spot_img