Latest blog posts

Written by our founders and volunteers, keeping you up to date!

Elvedina Muzaferija, Helena Vuković i Adi Bebanić modeli brenda Šansa

Nova kolekcija brenda „ŠANSA“ ovaj put djelo je studenata Produkt dizajna Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo. Svaki od tri dizajna ove kolekcije imaju svoju priču koja upućuje na "sigurno mjesto/okruženje", utočište, osjećaj zajedništva, empatije ka drugom i drugačijem. Servis centar DAJTE NAM ŠANSU i @bosniankingdom kroz brand ŠANSA daju priliku da kupovinom naših proizvoda omogućite porodici jednu od naših besplatnih usluga. Na ovaj način podržavate naš rad i dajete šansu našim porodicama. Učinite da i Vi budete nečija Šansa za bolju budućnost. Iz tima brenda...

Dragocjena morska so

Nerafinirana morska so je možda najdragocjenija supstanca: kao nijedna druga štiti organizam od slobodnih radikala, te čisti i štiti probavu, bubrege i cirkulaciju. Morska so sadrži oko osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, a prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod i željezo. Benefiti Jača imunološki sistem: Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti. Smiruje kožne bolesti: Ublažava suhu kožu i svrbež, ali će olakšati i ozbiljne bolesti kao što su psorijaza...

Svjetski dan knjige

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se širom svijeta svakog 23. aprila još od 1995. kada je odluka o tome donesena na Glavnoj skupštini UNESCO-a. Riječ je simboličnom datumu u svjetskoj književnosti jer su na današnji dan 1616. umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Ovo je i dan smrti Inca Garcilasa de la Vege ali i dan rođenja Vladimira Nabokova. Iako se Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava u većem dijelu svijeta od 1995, u Španiji se slavi...

Puretina sa začinskim biljem

POTREBNO: veliki pureći odrezak (oko 600 grama), 6 jaja, 60 grama ribanog parmezana, 6 glavica luka, peršun, mažuran, bosiljak, muškatni oraščić, maslinovo ulje, kašika vinskog sirćeta, 6 dl supe, so i biber PRIPREMA: Luk oguliti, isjeckati i staviti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Posoliti, poprskati sirćetom i peći desetak minuta na 180 stepeni. Umućena jaja pomiješati s isjeckanim biljem, malo muškatnog oraščića, posoliti, pobiberiti i umiješati luk. Zagrijati ulje u većoj tavi, usuti jaja i ispržiti omlet. Odrezak lagano istući, preko staviti omlet, urolati, svezati i na malo ulja pržiti sa...

Prvi album Esme Numanović – “Blista”

Ovog 25. aprila u 17:00 u popularnom sarajevskom cafeu KAWA bit će održana promocija albuma prvijenca vokalistice i autorice Esme Numanović. Album je okupio nekoliko generacija muzičara sa sarajevske i regionalne muzičke scene, a producirao ga je Damir Imamović. Nedavno je mlada pjevačica pjesmom "Jutro", trećim singlom sa nadolazećeg albuma odlučila ubrzati dolazak proljeća. Album "Blista" ima 11 pjesama koje će Esma predstaviti publici 25.04.  Talentovana pjevačica se nakon decenije aktivnog bavljenja muzikom, 2019. godine odlučila posvetiti kantautorstvu. Pjesmama Blesav (2023),...