Nedavno objavljeno

Neobični sladoled 

U čarobnom okusu Kleopatrinog omiljenog voća uživali su i Egipćani i stari Grci. Slatka i meka smokva savršeno se uklapa s prhkim tijestom, kremama, čokoladom i šlagom

Potrebno (za 4 osobe):
3 žumanca,
120 g šećera,
2 dl crvenog vina (Porto),
2 dl slatkog vrhnja,
300 g smokava 

Priprema: Žumanca pjenasto umutiti mikserom. U vino dodati šećer, kuhati na laganoj vatri oko 3 minute i pomiješati sa žumancima. Smjesu mutiti mikserom još desetak minuta ili sve dok se ne zgusne i ne ohladi. Pažljivo pomiješati s umućenim vrhnjem. Kalup prekriti papirom za pečenje, usuti pola smjese, dodati na kriške isjeckane smokve i preliti ostatkom. Držati u zamrzivaču najmanje 24 sata. Izrezati na deblje kriške i poslužiti.  

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport