Nedavno objavljeno

Hljeb od jabuka s brusnicama i orasima

POTREBNO:
2 šolje univerzalnog brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
1/2 kašičice sode bikarbone,
1/2 kašičice soli,
1/2 šolje putera (omekšanog),
1 šolja granuliranog šećera,
2 jaja,
1 kašičica ekstrakta vanilije,
1/2 šolje suhih brusnica (namočenih u vodi),
1 šolja kockica jabuke,
1/2 šolje sjeckanih oraha
PRIPREMA: Zagrijte rernu na 175°C. Puterom namastite kalup za hljeb. U srednjoj posudi promiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U posebnoj posudi dobro izmiksajte omekšani puter i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim ekstrakt vanilije. Postepeno dodajte suhe sastojke u mokre, miješajući dok se sve sjedini. Lagano umiješajte brusnice, kockice jabuka i sjeckane orahe.
Smjesu uspite u pripremljeni kalup i pecite 45-50 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Pustite hljeb da se ohladi u kalupu 10 minuta, zatim ga prebacite na rešetku da se skroz ohladi. Isijecite i poslužite.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport