Nedavno objavljeno

Odrezak na žaru s rižom, trešnjama i pekan orasima

POTREBNO:
½ šolje svježih trešanja (bez košpica i nasjeckanih),
2 kašičice balzamičnog sirćeta,
goveđi odrezak,
¼ kašičice mljevenog kumina,
¼ kašičice aleve paprike,
1 pakovanje smeđe riže,
1 kašičica putera,
3 kašike nasjeckanog mladog luka,
2 kašike tanko narezane mrkve,
2 kašike nasjeckanih prepečenih pekan oraha,
so i biber
PRIPREMA: Pomiješajte trešnje i sirće u maloj posudi i ostavite da odstoji 5 minuta. Zagrijte gril-tavu na srednje jakoj vatri. Odrezak posolite i pobiberite te pospite kuminom i paprikom. Pecite u lagano namašćenoj tavi 5 minuta sa svake strane, ili po želji. Kad je gotov, stavite odrezak na dasku i pustite da odstoji 5 minuta, a zatim narežite poprečno na tanke ploške.
Otopite puter u manjoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte mladi luk i mrkvu, pa dinstajte 3 minute. Tome dodajte smjesu trešanja, prethodno skuhanu rižu, so, biber i pekan orahe te promiješajte da se sjedini. Poslužite uz narezani odrezak.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport