Nedavno objavljeno

Rolovana teletina s agrumima

Potrebno (za 4 osobe):
800 g teletine (od buta u jednom komadu),
100 g suhog mesa (ili pancete) u tankim kriškama,
3 grančice ruzmarina,
česan bijelog luka,
manji korijen celera,
jedan limun,
jedna narandža,
pola grejpa,
ekstra djevičansko maslinovo ulje,
so i biber

Priprema: Izmiksati celer, bijeli luk, iglice 1 grančice ruzmarina, po komadić kore narandže i limuna. Teletinu posuti dobivenom mješavinom, prekriti suhim mesom, urolati i svezati koncem te ispod njega provući preostali ruzmarin. Grejp i pola narandže izrezati na komade, staviti zajedno s mesom u veću šerpu, preliti sokom od limuna i ostatka narandže. Nakon pola sata preliti s malo ulja, posoliti, pobiberiti i peći 50 minuta na 180 stepeni, povremeno zalivati vlastitim sokom.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport