POTREBNO:
1⁄4 šolje slatkog umaka od soje (kecap manis),
1⁄3 šolje slatkog čili umaka,
1 kašičica susamovog ulja,
2 češnja bijelog luka (sitno nasjeckana),
2 kašičice sitno naribanog svježeg đumbira,
2 kašike soka od limete,
8 pilećih bataka (s kostima, očišćenih od masnoće),
400 g kuhanih kestena,
1⁄4 šolje lišća korijandera
PRIPREMA: U zdjeli pomiješajte slatki umak od soje, slatki čili umak, susamovo ulje, bijeli luk i sok od limete. Dobijenu smjesu pomiješajte s piletinom i kestenima pa sve stavite u veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem i ostavite u frižideru najmanje 1 sat.
Zagrijte rernu na 220°C/200°C s ventilatorom. Premjestite smjesu piletine i kestena u veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite, povremeno okrećući, 30-35 minuta ili dok piletina ne porumeni i ispeče se u najdebljem dijelu. Izvadite iz rerne, pospite korijanderom, te poslužite uz kuhanu rižu.