POTREBNO:
1 kašika maslinovog ulja,
250 g ljutike,
sitno narezane,
500 g prokulica,
prepolovljenih,
2 češnja bijelog luka,
sitno nasjeckana,
250 ml bijelog vina,
1 povrtna kocka,
180 g cijelih kuhanih kestena,
grubo nasjeckanih,
oko 400 g kelja,
narezanog na trakice
PRIPREMA: Zagrijte ulje u velikoj tavi za pirjanje s poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i prokulice te kuhajte 10 minuta, povremeno miješajući, dok ne omekšaju i blago se zazlate. Dodajte bijeli luk; nakon 1 min ulijte vino i kuhajte 3-4 min dok se malo ne reducira. Otopite povrtnu kocku u 100 ml kipuće vode i dodajte u tavu, zajedno s kestenima. Kuhajte 3 min. Umiješajte kelj, poklopite i kuhajte nekoliko minuta dok ne uvene. Začinite biberom.