Nedavno objavljeno

Romantičnu komediju predvode Scarlett Johansson i Channing Tatum

U BH kina i bioskope ovog četvrtka stiže jedna od najočekivanijih romantičnih komedija ljeta, film AppleTV+ produkcije koji je smješten u 60-te godine prošlog vijeka i lansiranje misije Apolo 11 kada su ljudi po prvi put sletjeli na Mjesec. Film „Povedi me na Mjesec“ zabavna je komedija perioda sa Scarlet Johansson i Channingom Tatumom i donosi na velika platna glamur svemirske utrke, old-school romantiku i vintage modu.

Radnja kreće kada NASA odluči zaposliti Kelly Jones, britku i provokativnu kreativnu direktoricu, kako bi popravila njihov javni imidž, ali njen pristup otežava posao Coleu Davisu, uštogljenom i praznovjernom direktoru zaduženom za pripremanje misije Apolo 11. Kada misiju na kraju uspješno pokrenu, u igru se uključuje i Bijela kuća koja od zaljubljenog para traži da pod hitno lažiraju slijetanje na mjesec jer si ni pod koju cijenu ne smiju dozvoliti da misija ne uspije…

Reditelj filma je Greg Berlanti (superherojske serije Arrow, The Flash, Supergirl, Titans, Superman & Lois, romantična komedija Life As We Know It i romantična dramedija Love, Simon). Scarlett Johansson, najprofitabilnija glumica ako se gleda kompletna kino zarada filmova u kojima je glumila, cijenjena je po svojoj glumačkoj širini – mega popularna franšiza Avengers, Oscarom nagrađena romantična drama Marriage Story, SF akcijskom filmu Lucy, psihološki triler Prestiž, a Channing Tatum, postao je comedy ikona nakon uspjeha filmova 21 i 22 Jump Street, ali i zadržao taj status ulogama u romantičnoj pustolovnoj komediji The Lost City, špijunskoj akcijskoj komediji Kingsman i na njega dodao status seks simbola ulogama u filmskom serijalu Magic Mike.

U filmu se pojavljuju i Woody Harrelson (True Detectiv, Venom 2, Zombieland, Igre gladi, Tri plakata izvan Ebbinga) kao manipulativni vladin čovjek koji dovodi Kelly u NASA-u te nadgleda cijelu misiju i Ray Romano (serija Svi vole Raymonda, originalni glas Mannyju u serijalu Ledeno Doba, film The Irishman) koji glumi dobronamjernog i simpatičnog savjetnika Colea Davisa.

Ovog četvrtka, odlična hemija Scarlett Johansson i Channinga Tatuma odvešće vas do mjeseca i nazad! Zgrabite svoje momke, zaručnike ili muževe i povedite ih na savršeni date night za vas! Film se prikazuje u svih BH kinima i bioskopima u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH koji već za 08.avgust najavljuje novi romantički klasik „Priča završava sa nama“, filmskom ekranizacijom literarnog bestsellera Colleen Hoover u kojem ćemo u naslovnoj ulozi gledati mega popularnu Blake Lively.

Kelly Jones (Scarlett Johansson) and Cole Davis (Channing Tatum) in FLY ME TO THE MOON.

Latest Posts

Raport