Nedavno objavljeno

Špageti-sladoled

SASTOJCI
½ šolje vrhnja za šlag
2 kašike šećera u prahu
1 šolja narezanih svježih jagoda
3 kašike šećera
2-3 šolje sladoleda od vanilije
bijela čokolada za ribanje
menta za ukras

PRIPREMA
Čvrsto umutite vrhnje i šećer u prahu dok ne dobijete mekane vrhove pa ostavite u frižider dok vam ne zatreba.
Jagode i šećer stavite u šerpu i zagrijavajte, često miješajući, na srednjoj vatri 8-10 minuta ili dok jagode ne postanu pjenušave i mekane. Dobiveni umak propasirajte do željene konzistencije, a zatim ga ohladite u frižideru najmanje 20 minuta.
Stavite dosta tučenog vrhnja na tanjir, a zatim gnječilicom za krompir protisnite sladoled i stavite preko vrhnja. Prelijte umakom od jagoda, naribajte malo bijele čokolade i ukrasite mentom. Poslužite odmah.

Latest Posts

Raport