Dragi ljubitelji ukusnih avantura u kuhinji, danas dijelimo recept koji će oživjeti vaše jelovnike i donijeti pravu eksploziju okusa. Ovaj put nas vodi prema sočnom i osvježavajućem ručku – Piletina s limunom i bosiljkom. Pripremite se za jednostavan, ali izuzetno ukusan obrok koji će zadovoljiti vaša nepca. Slijedite korake i uživajte u ovoj kulinarskoj poslastici!
Sastojci:
- 4 pileća fileta
- 2 limuna (sok i kora)
- 3 češnja bijelog luka (sitno sjeckana)
- 2 kašike svježeg bosiljka (sitno nasjeckanog)
- 4 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Uputstvo:
- Priprema piletine: Operite pileće filete i posolite ih po ukusu. U tavu zagrijte dvije kašike maslinovog ulja. Stavite pileće filete da se prže dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obe strane. Maknite ih sa strane.
- Limunova magija: U istu tavu dodajte preostale dvije kašike maslinovog ulja, sitno sjeckani bijeli luk i koricu od limuna. Dinstajte dok bijeli luk ne postane staklast.
- Dodajte sok od limuna: Iscijedite sok od limuna u tavu i promiješajte. Limunova svježina će obogatiti okus pilećih fileta.
- Vratite piletinu: Vratite pileće filete u tavu. Dodajte svježe nasjeckani bosiljak, posolite i pobiberite po ukusu. Pustite da se svi sastojci sjedine i prožmu.
- Posluživanje: Kad je piletina sočna i kuhana, poslužite je toplo sa svježim povrćem ili omiljenim prilogom. Uživajte u eksploziji ukusa koji će razveseliti vaše nepce!
Ovaj recept donosi spoj sočnosti piletine, osvježavajućeg limuna i mirisnog bosiljka – pravi doživljaj za vaše nepce. Spremite se za gastronomsku čaroliju koja će oplemeniti vaš ručak!