Nedavno objavljeno

spot_img

Ženska Mentorska Mreža – program osnaživanja žena u ekonomiji i društvu Bosne i Hercegovine

Četvrta generacija prepoznatljivog programa Ženska Mentorska Mreža u organizaciji Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BIH je u toku. 50 mladih, obrazovanih žena, koje su na početku svoje poslovne karijere i ove godine će imati priliku učiti od svojih mentorica, žena koje su ostvarile sjajne rezultate u različitim profesijama i oblastima djelovanja i koje će im ovom prilikom prenijeti specifična znanja potrebna za napredovanje u poslovnom svijetu.

Kroz individualni mentorski rad i seriju visoko kvalitetnih treninga, mladim ženama se pruža podrška kako bi ostvarile napredak u karijeri i doprinijele našem privatnom sektoru i ekonomiji zemlje. Projekat doprinosi i povećanju broja žena na menadžerskim pozicijama u kompanijama.

150 mladih žena je već prošlo program mentorstva, a svoja iskustva i osvrt na učešće u programu sa nama su podijelile učesnice treće sezone Ženske Mentorske Mreže.

Željka Milinčić, Koordinator marketing tima, Leburić Komerc d.o.o. Prnjavor

„Ženska Mentorska Mreža je veliki korak naprijed, izlazak iz svih komfor zona i širenje vidika u beskonačnost.

Meni lično je donijela hrpu novih saznanja, sjajna poznanstva i ono što je najvažnije, ojačala mi je samopouzdanje i očvrsnula uvjerenje da moji poslovni ciljevi nisu nedostižni.„

Iman Čizmić, Marketing manager, Rubicon Sarajevo

„Kroz Žensku Mentorsku Mrežu imam priliku za lični i profesionalni razvoj kroz iskustvo uglednih, poslovnih žena koje su prošle put kojim ja tek namjeravam krenuti.

Osim toga, Mentorska Mreža mi omogućava da steknem nove vještine, proširim svoju mrežu kontakata i da se povežem sa zajednicom žena sa sličnim interesima i ciljevima.„

Dominika Rosić, Voditelj odjela prodaje, KB Didaktik d.o.o, Livno

„Čini se kao jednostavno pitanje na koje se može dati sažet i prost odgovor, ali toliko zadovoljstvo i čast se ne može iskazati u par riječi. Prvenstveno, počela bih od svojih kolegica koje su zajedno sa mnom dio ove prekrasne priče. Na prvom druženju sam ostala ugodno iznenađena, kroz priču s mojim kolegicama, da su to sve već uspješne mlade žene koje imaju svoju viziju, ciljeve i ideje kako dobro „plivati“ kroz poslovni svijet u našoj državi. Pored želje i volje koju sve imamo da bismo ostvarile sebe u punom svjetlu, pohvalno je da postoji ovakav projekat koji pojedinku potiče da se gradi, formira i djeluje kao jedna uspješna i poslovna žena.„

Adina Šahinović, Arhitektica, Walter AEC Sarajevo

„Za mene je Ženska Mentorska Mreža jedinstvena prilika da budem okružena uspješnim, duhovno snažnim ženama koje su vjerovatno kao i ja, tokom svog uspinjanja imale izazove zbog kojih nisu poklekle, već su hrabro nastavile koračati dalje.

Ženska Mentorska Mreža je prilika za umrežavanje, dijeljenje iskustva i jačanje vlastitog samopouzdanja uz pomoć mentorica.“

Učesnice četvrte sezone programa Ženska Mentroska Mreža, će kroz pažljivo odabrane teme i interaktivne radionice imati priliku proširiti svoja znanja iz oblasti važnih za razvoj menadžerskih vještina kao što su: pregovaranje, emocionalna inteligencija, poslovna etika, kako se ponašati u javnom nastupu, networking i sl.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport