spot_img

Nedavno objavljeno

Vrijeme je za lasersku epilaciju

Ako dosad i niste probali, sigurno ste se raspitivali o benefitima laserske epilacije. Ova popularna metoda uklanjanja dlačica koja koristi laser kako bi uništila folikule dlačica je jedna od najefikasnijih jer laserske zrake prodiru u kožu i apsorbuje ih melanin, pigment u dlačicama, čime se uništavaju folikuli i sprječava ponovni rast dlačica.

Osim što je efikasna, laserska epilacija je i bezbolna i pruža dugotrajne rezultate. Međutim, potrebno je više tretmana kako bi se postigli potpuni rezultati, jer su dlačice u različitim fazama rasta pri jednom tretmanu.

Prednosti laserske epilacije

Prednosti laserske epilacije uključuju smanjenje iritacije kože, smanjenje pojave uraslih dlačica (ovo najbolje znamo mi koji smo iskusili) i dugotrajno glatku kožu. Ipak, prije nego što se odlučite za lasersku epilaciju, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom.

Trajanje jednog tretmana varira u zavisnosti od površine koja se tretira. Primjerice, tretman gornje usne ili pazuha može trajati samo nekoliko minuta, dok tretman nogu ili leđa može potrajati i do sat vremena. Vrijeme tretmana zavisi i od gustine dlačica i tipa kože.

Laserska epilacija može imati nekoliko benefita po kožu

  1. Smanjenje iritacije kože: Redovno brijanje ili depilacija voskom može iritirati kožu, što može dovesti do crvenila, svraba i osipa. Laserska epilacija ove probleme svodi na minimum jer ne oštećuje gornje slojeve kože kao što je to slučaj s ovim metode uklanjanja dlačica.
  2. Smanjenje pojave uraslih dlačica: Laserska epilacija može smanjiti rizik od uraslih dlačica. Ovo rizik od upale nastale urastanjem dlačica također dovodi na najmanju moguću mjeru.
  3. Dugotrajno glatka koža: Budući da laserska epilacija uništava folikule dlačica, rezultati sz dugotrajni i omogućuju vam da uživate u glatkoj koži .
  4. Zadovoljstvo: Imati manje dlačica ili se osloboditi dlačica na nekim dijelovima tijela povećava osjećaj zadovoljstva svojim izgledom. A da ne govorimo o vremenu koje smo uštedjeli jer ne moramo svako tuširanje pretvoriti i u brijanje dijelova tijela.

I za kraj ali nikako manje važno: tretman o kojem govorimo je najbolje uraditi u klinikama koje imaju iskusne stručnjake za lasersku terapiju. Važno je da se tretman izvodi pod nadzorom stručnjaka sa odgovarajućom obukom i iskustvom, kako bi se osigurala sigurnost i efikasnost tretmana. Iz ličnog iskustva vam preporučujemo da potražite kliniku koja koristi visokokvalitetne laserske uređaje i pruža personalizovan pristup tretmanu prema vašim potrebama i tipu kože. Naš izbor je Naša mala klinika u Sarajevu.

Zahvaljujući inovativnim, najnaprednijim tehnologijama integrisanim u Alma Soprano ICE lasere za epilaciju u ovoj klinici  tretmani za uklanjanje neželjenih dlačica su bezbolni, brži nego ranije, bezbjedni za sve tipove kože u svako doba godine i omogućavaju uklanjanje i svijetlijih dlaka.

Na ovom linku pronađite i sve korisne informacije o pripremama pred tretman laserom.

Latest Posts

Raport

spot_img