POTREBNO:
Za karamelizirani kadaif:
100 g kadaifa,
po 50 g putera i šećera u prahu;
za puding:
600 ml mlijeka,
50 g šećera,
na vrh noža vanilije u prahu ili 1 pakovanje vanilin šećera,
70 g gustina,
25 g brašna,
40 g putera,
50 g nasjeckane bijele čokolade,
1 kesica šlag pjene,
180-200 g kokosa
PRIPREMA: U jednoj tavi otopite puter i šećer u prahu. Dodajte kadaif koji rukama izmrvite u što manje komadiće. Kadaif se na blagoj vatri karamelizira tako što svako malo miješate kako vam ne bi zagorio. Kad je gotov, stavite ga na tacnu na hlađenje. Od ukupne količine mlijeka oduzmite otprilike 200 ml i pomiješajte ih sa gustinom i brašnom. Preostalo mlijeko skupa sa šećerom i vanilijom u prahu prokuhajte pa dodajte mješavinu gustina i brašna i skuhajte gusti puding. Maknite ga sa vatre pa umiješajte puter, bijelu čokoladu i šlag pjenu. Kad se ohladi kašikom umiješajte kokos i formirajte male loptice koje uvaljate u kadaif. Po želji ih možete dekorisati sa šlagom, otopljenom čokoladom, suhim voćem ili orašastim plodovima.