spot_img

Nedavno objavljeno

Važne minute: Nela Hasić

Regionalna direktorica Udruženja "Think pink" i utrke "Race for the cure" je važno ime u sferi podrške ženama oboljelim od raka dojke. Predstavljamo je u našim Važnim minutama

Nela Hasić – regionalna direktorica Udruženja “Think pink” i utrke “Race for the cure” je važno ime u sferi podrške ženama oboljelim od raka dojke. Znate je, možda i ne znate, ali je mnogo važnije da je znaju i poštuju mnoge žene širom BiH kojima je kroz djelovanje svoje organizacije pomogla, dala im osjećaj da nisu same, da postoji podrška, da neko misli na njih. I zato nam je Nela važna i zato je u našim Važnim minutama koje možete pogledati na linku ispod:

Zahvaljujući partnerstvu sa društveno-odgovornim kompanijama, bili smo u mogućnosti stvoriti Think Pink Centar – Prvi centar za osnaživanje zdravlja žena u zemlji i regionu. Centar je zvanično otvoren krajem marta 2023. godine. Od marta do decembra više od 80 žena oboljelih od raka dojke sa područja Sarajeva je dobilo različitu direktnu podršku i usluge. “Kontinuirano se odvijaju različite aktivnosti: grupne sesije sa psihologom, individualne psihoterapijske sesije, fitnes treninzi, grupni razgovori sa različitim specijalistima (medicinskim radnicima, nutricionistima) kao i ostale aktivnosti koje su povezane sa poboljšanjem kvaliteta života.”

Omogućeno je preuzimanje Think Pink paketića prve pomoći, perika, edukativnih materijala, silikonskih proteza za dojke i drugih materijala i proizvoda za kožu. Centar je ujedno i edukativni i resursni centar za različite grupe društva: mlade, medicinske onkološke sestre, medicinske stručnjake, lokalna udruženja žena oboljelih od raka dojke okupljene unutar nacionalne Think Pink Mreže. U Centru su od  njegovog otvaranja organizovane različite edukativne sesije i sveobuhvatni sastanci.”

Latest Posts

Raport

spot_img