spot_img

Nedavno objavljeno

Hermès svim zaposlenicima daje bonus od 4000 eura

Fantastičan rast francuske modne kuće već je vidljiv u obliku rekordno visokih cijena dionica

Zahvaljujući porastu prodaje i profita, luksuzna modna kuća Hermès isplatit će jednokratni bonus na kraju godine od 4.000 eura svakom od svojih 19.700 zaposlenika.

Prodaja u četvrtom kvartalu porasla je za 23 posto na godišnjem nivou, isključujući promjene kursa, objavio je Hermès. Cjelogodišnji prihodi porasli su 29 posto prošle godine na 11,6 milijardi eura, što je omogućilo ovom vrhunskom proizvođaču kožne galanterije da povrati svoju poziciju trećeg najvećeg brenda luksuzne mode nakon Louis Vuittona i Chanela. (Keringov Gucci ga je prethodno nadmašio 2017.). Neto dobit dosegla je 3,4 milijarde eura.

Na sastanku s analitičarima, glavni izvršni direktor Axel Dumas predstavio je bonuse na kraju godine kao i planove za održavanje zapošljavanja uz inauguraciju dvije nove proizvodne lokacije u Francuskoj. Prošle godine grupacija je globalnom broju zaposlenih dodala 2100 zaposlenika s prosječnim platama koje su porasle za 6 posto.

Zbog rekordne dobiti, Hermès će isplatiti otprilike 1,4 milijarde eura ulagačima putem svoje dividende od 13 eura po dionici, što je 63 posto više u poređenju s prošlogodišnjom dividendom od 8 eura.

 

Latest Posts

Raport

spot_img