spot_img

Nedavno objavljeno

YASMIN LE BON: Moj unutrašnji svijet mi je važniji od izgleda

Nakon više od 30 godina, engleski top model Yasmin Le Bon ponovo je na naslovnici francuskog Ellea

Elle, februar 2024.

Supermodeli 80-ih i 90-ih trenutno doživljavaju veliki preporod u svijetu mode. Imamo Lindu Evangelistu koja prednjači u modnim izdanjima časopisa kao što su Zeit i V, Christy Turlington je na naslovnici časopisa Perfect, Cindy Crawford krasi naslovnicu Harper’s Bazaara u Singapuru, Naomi Campbell je na naslovnici britanskog Ellea, a Claudia Schiffer postaje zaštitno lice Versacea.

Tako je i francuski Elle u svom izdanju posvećenom ljepoti u bilo kojoj dobi za djevojku s naslovne strane izabrao englesku manekenku Yasmin Le Bon.

Elle iz novembra 1993.

Ona je dio generacije legendarnih top modela koji su i dan-danas u centru pažnje. Sredinom osamdesetih ova Engleskinja, rođena 29. oktobra 1964. u Oxfordu kao Yasmin Parvaneh, pojavila se u isto vrijeme kad i Cindy, Naomi, Claudia i ostale. Bila je na naslovnicama više od 300 časopisa. Nekoliko decenija kasnije i dalje živi sa Simonom Le Bonom (65), pjevačem slavne grupe Duran Duran, s kojim je dobila tri kćerke.

Simona Le Bona, pjevača grupe Duran Duran,  upoznala je 1984. godine

Zagovornica jednostavnog stila, na pitanje Ellea kakav odnos ima prema ljepoti, Yasmin Le Bon je odgovorila: “Voljela bih da sam bolje organizirana. Osjećam da moram učiniti više što sam starija, ali nemam strpljenja. Volim kozmetiku, ali nisam previše avanturistički nastrojena, to prepuštam svojim kćerkama. Posebno pazim na potrebe svoje kože i nivo energije, koji su povezani. Sada mi je važnije da brinem o svom odnosu prema sebi i njegujem svoj unutrašnji svijet nego da pokušavam popraviti izgled.”

Latest Posts

Raport

spot_img