Nedavno objavljeno

KATE WINSLET: “Nakon izlaska Titanica, život mi baš i nije bio prijatan”

“Osjećala sam se kao da moram izgledati na određeni način, ili biti određena osoba”, prisjetila se glumica u razgovoru za časopis Porter

Britanska glumica na naslovnici časopisa Porter

Govoreći za časopis Porter, Kate Winslet prisjetila se nelagode koju je osjećala zbog svoje slave nakon izlaska Titanica, filmskog hita Jamesa Camerona iz 1997. godine.

“Osjećala sam se kao da moram izgledati na određeni način, ili biti određena osoba, a pošto je uplitanje medija bilo toliko značajno u to vrijeme, život mi baš i nije bio prijatan”, priznala je 48-godišnja glumica, dodavši: “Novinari bi znali govoriti: ‘Nakon Titanica, mogla si učiniti bilo šta, a ipak si odabrala raditi te male stvari’… a ja bih na to: ‘Da, kladim se svojim životom da jesam! Jer, znate šta, bilo je grozno biti slavan’.”

Odbrambeni stav

Ovo nije prvi put da Kate Winslet govori o svojoj slavi nakon Titanica. Prije tri godine, u jednom podcastu prisjetila se kako je nakon izlaska filma odmah “zauzela odbrambeni stav” jer se osjećala “napadnuto“ od strane britanskih medija.

Kate Winslet i Leonardo DiCaprio u kultnoj sceni filma Titanic

“Također, bila sam podvrgnuta prilično velikom i osobnom fizičkom ispitivanju te bila dosta kritikovana – britanska štampa zapravo je bila poprilično neljubazna prema meni”, kazala je Kate Winslet. “Osjećala sam se napadnuto, da budem iskrena. Sjećam se da sam samo mislila: ‘Okej, ovo je grozno i nadam se da će proći.’ I definitivno je prošlo, ali me je i natjeralo da shvatim da, ako to znači biti slavan, ja definitivno nisam za slavu spremna.”

 

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img