Nedavno objavljeno

Kada dinstate luk, dodajte kašiku ovog sastojka i neće vam se usmrdjeti stan

Zbog mirisa koji se oslobađa tokom dinstanja priprema jela koja sadrže luk nije baš popularna. No, to ne mora biti tako.

Logično, tokom dinstanja dominirat će miris luka koji će prožeti cijelu kuću, kosu i garderobu. Glavni krivac neugodnih mirisa je otpuštanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi tokom toplinske obrade. Ipak, postoji način na koji se neugodan miris može izbjeći.

Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka je soda bikarbona. Nakon što ste nasjeckali luk, potrebno ga je staviti u tavu sa zagrijanim uljem i jednom kašikom sode bikarbone. Ako se radi o većoj količini luka, više od pola kg, potrebno je dodati kašiku sode. Prodinstajte luk kao i obično. Još jedna dobra stvar je što će se luk zgusnuti, pa će se lakše variti. Također, moguće je izbjeći korištenje zaprške jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti efekat kao i zaprška. Ovaj trik koriste i profesionalni kuhari.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img