spot_img

Nedavno objavljeno

Novi parfem kuće Chloé posvećen je Egiptu

Miris spaja raskošnu egipatsku istoriju sa glamurom modernog doba

Francuska kuća Chloé lansirala je još jednu iteraciju svoje hvaljene linije Nomade, koja nosi naziv Nuit d’Égypte (Egipatska noć). Nova parfemska voda je oda fuziji grandiozne egipatske istorije sa glamurom našeg modernog doba. Nomade Nuit d’Égypte je omaž osnivačici modne kuće Chloé, Gaby Aghion, i njenom rodnom Egiptu, kolijevci civilizacije, gdje je i napravljen prvi parfem poznat čoveku, a koji su stari Egipćani nazivali kyphi. Ovaj parfem je reinterpretiran za današnje vrijeme upotrebom 90% prirodnih sastojaka kako bi pružio autentično iskustvo onoga što su stari Egipćani stvarali hiljadama godina ranije.

Nomade Nuit d’Égypte vodi nas na senzorno putovanje koje spaja misteriju i privlačnost drevne istorije Egipta sa našim modernim vremenima. Putovanje počinje eksplozijom smola i začina dobijenih iz povezanog spoja smirne, cimeta i đumbira. Snažan spoj dodatno se naglašava bujnošću apsoluta cvijeta egipatske narandže, pojačavajući dubinu kompozicije. Sve note se smiruju na slatkoj, toplijoj osnovi vanilije, stvarajući mješavinu koja osvaja čula svojom originalnošću.

Recimo još i to da je bočica parfema napravljena od 15% recikliranog stakla, a kutija je FSC-certificirana i napravljena od 40% recikliranog kartona.

Latest Posts

Raport

spot_img