spot_img

Nedavno objavljeno

NOVI KOZMETIČKI SALON U SARAJEVU: Vrhunska njega uz vrhunski doživljaj

U prvim danima nove godine u Sarajevu se svečano otvara Salon za njegu ALBA Skin Solutions. Riječ je o porodičnom biznisu koji vode Alma i Selen Balić

Nakon završene srednje medicinske škole, Alma Balić diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, da bi se kasnije posvetila svojoj velikoj ljubavi, a to je njega lica. U okviru te oblasti završla je brojne edukacije, a danas je sa suprugom Selenom Balićem pokrenula porodični biznis, kompaniju koja se bavi farmaceutskim konzaltingom.
U okviru kompanije postoji i poslovna jedinica – Salon za njegu ALBA Skin Solutions, koji vodi Alma, a koji će svečano biti otvoren u prvim danima 2024. godine, tako da i Selen i Alma trenutno rade u punom pogonu.
Spomenimo da je i Almina sestra bliznakinja, Selma, u rodnom gradu pokrenula kozmetički salon MS centar Tuzla. S obzirom da se radi o jednojajčanim bliznakinjama, to nas ni ne čudi. A kad smo već kod ove teme, postoje brojne anegdote iz Alminog i Selminog života. Naprimjer, kada je Alma trebala roditi svoje prvo dijete, sina Beniana, suprug Selen na porođaj je poveo Selmu i tako nakratko izazvao malu pometnju koja je završila smijehom.

Da ljepota postane vidljiva

No, vratimo se Salonu za njegu ALBA Skin Solutions. Zapravo, zanima nas kakav odnos prema ljepoti ima njegova vlasnica, Alma Balić. I evo šta ona kaže: “Ja u svakoj klijentici vidim ljepotu. Ona dolazi iznutra. Mi samo pomažemo da nekim detaljima i redovnom njegom ta ljepota postane vidljiva. Ljepota je zasigurno u oku posmatrača, a mi samo malo pomažemo da ona dođe do izražaja.”


Osim uobičajenih tretmana lica i tijela, manikira, pedikira i depilacije, kao i trajnog oblikovanja obrva i usana, Salon za njegu ALBA Skin Solution u ponudi ima i REVIDERM tretmane lica. Riječ je o mikrodermoabraziji i microneedlingu s potpisom renomirane njemačke kompanije Reviderm, koja se prilikom formulacije novih preparata i tretmana vodi devizom: “Svaka koža je jedinstvena te joj tako treba i pristupiti!” Zbog toga su i postali poznati po cjelokupnom pristupu njezi kože lica u kojem se svakoj koži pristupa individualno. “Uz Revidermov individualni pristup budite sigurni da će vaša koža dobiti tačno ono što joj treba i što zaslužuje, prema standardima njemačke tehnologije”, kaže Alma Balić.
Uzbuđena pred zvanično otvaranje vlastitog kozmetičkog salona, želi reći i sljedeće: “Jako je važno u svakom poslu znati šta to od vas klijenti očekuju, i potruditi se ne samo da ispunite ta očekivanja već i da ih nadmašite. Saloni su odavno prestali biti samo mjesto uljepšavanja i njege. Danas klijenti dolaze po doživljaj. Svi koji vodimo salone želimo da nam se klijenti osjećaju ugodno, stoga pažljivo biramo muziku, miris prostora, kozmetička sredstva kojima radimo, čak i riječi koje izgovaramo. Naši klijenti odlaze sa potpunom percepcijom kako o kvaliteti tretmana, tako i o kvaliteti ugođaja.”

Gracija 441, januar 2024.

Latest Posts

Raport

spot_img