spot_img

Nedavno objavljeno

Pjesma ‘Snovi’ kao putovanje kroz nadu i introspekciju!

Pjesmu “Snovi”, drugi singl sa Esminog nadolazećeg albuma prvijenca, specijalno za nju napisao je poznati sarajevski muzičar i muzički producent, Damir Imamović. Bio je to ujedno početak njihovog druženja u martu 2020.

Zaraznim refrenom i redovima ispunjenim potragom za smislom nadanja, njeni “Snovi” pokreću lavinu introspekcije dok čekamo Novu godinu koja se, izgleda, nikome ne slavi.

“Zašto šutimo svoje snove? Da li su naše nade i čežnje zaista uzalud ili još uvijek možemo stvoriti priliku da nam svane novi dan?”, pita se.

Pjesma “Snovi” okuplja sjajnu ekipu mlađih muzičara i muzičarki: Mirza Redžepagić (gitara), Kenan Mačković (klavijature), Zlatko Karahodžić (bas), Adi Avdić (bubnjevi), Jasmina Šuta i Dženita Čolak (prateće vokalistice). Kao i veći dio nadolazećeg albuma, “Snovi” su snimljeni u 5D studiju Alana Omerovića, a mix i mastering uradio je Eric Bajramović.

Prekrasni video spot djelo je Tarika Biče, uz svesrdnu pomoć Gordane Gashe Miladinović, Ensara Dervišbegovića, Maje Talović, Muhameda Pašalića, Armisa Bećirevića (K-Light) i Jusufa Jahića.

Spot je sniman u sarajevskoj galeriji “Manifesto”, u ambijentu izložbe Behut u cvatu Ajle Salkić i Benjamina Čengića, pod budnim okom kustosice Adne Muslije.

P.s. Pjesma će danas u 10.30 biti dostupna na YT, a u ponoć i na svim drugim platformama za distribuciju muzike.

S puno ljubavi,

govori Esma!

Latest Posts

Raport

spot_img