spot_img

Nedavno objavljeno

SAT-KUĆA OD 230.000 DOLARA

Svojom najnovijom kreacijom MB&F dodatno briše granicu između urarstva i arhitekture. Švicarski proizvođač satova MB&F predstavio je sat HM11 Architect s četiri ekrana smještena oko kućišta.
Jedan ekran prikazuje sate i minute, drugi pokazuje temperaturu zraka (u rasponu od -20 do 60°C), treći služi kao eksterna baterija, dok je četvrti krunica namijenjena za namještanje kazaljki kako bi se postavilo tačno vrijeme.
Ranije je MB&F, čiji je osnivač Maximilian Büsser, koristio automobile, avione ili naučnu fantastiku kao inspiraciju za svoje inovativne satove Horological Machine. Ovo je prvi put da kompanija istražuje arhitektonske utjecaje za svoje mjerače vremena. HM11 je izrađen imajući na umu eksperimentalnu arhitekturu iz sredine 20. stoljeća. Maximilian Büsser bio je fasciniran radovima, kao i izjavom čuvenog švicarskog arhitekte Le Corbusiera: “Kuća je mašina za stanovanje.”
S maloprodajnom cijenom od 230.000 dolara, HM11 Architect izlazi u ograničenom izdanju od 25 komada za svaku od svojih boja, a to su plava i crveno zlato. Prvi je popraćen bijelim gumenim kaišem, a drugi s kaki-zelenim.

Latest Posts

Raport

spot_img