spot_img

Nedavno objavljeno

Nicole Kidman je nova Balenciagina ambasadorica

“Balenciaga me je pratila na nekim od najupečatljivijih događaja u životu, od mog vjenčanja do crvenog tepiha dodjele Oscara”, izjavila je slavna glumica

Povodom muške i ženske modne revije za jesen 2024., luksuzni brend Balenciaga objavio je imenovanje glumice Nicole Kidman za svoju ambasadoricu.

“Balenciaga me je pratila na nekim od najupečatljivijih događaja u životu, od mog vjenčanja do crvenog tepiha dodjele Oscara”, rekla je Kidman u izjavi za javnost. “Oduševljena sam što mogu raditi s njima kao njihova ambasadorica i radujem se stvaranju novih uspomena.”

Modna revija na kojoj su pored Kidmanove prisustvovale brojne američke slavne ličnosti, poput Eve Longorije i sestara Kardashian, održala se u 2. decembra Los Angelesu, a cilj joj je bio proslaviti životni stil grada filmskih zvijezda kroz lookove s uličnim i sportskim naglaskom. Nicole Kidman prošetala je modnom pistom u glamuroznoj srebrnoj haljini s Balenciagine 51. Couture revije u julu 2022. Prema saopćenju za medije, australska glumica često nosi odjeću ovog brenda tokom svojih brojnih pojavljivanja u javnosti.

Foto: Balenciaga

Prethodna saradnja Nicole Kidman s Balenciagom uključuje pojavljivanje u kampanji brenda za proljeće 2023. Njena nova uloga obilježena je portretom fotografa Platona, koji je poznat po snimanju najistaknutijih, modernih i revolucionarnih ličnosti svijeta, kao i Balenciaginih prethodno imenovanih ambasadora: glumica Michelle Yeoh i Isabelle Huppert te tajlandskog glumca i pjevača Krita Amnuaydechkorna.

Da spomenemo još i to kako je ova saradnja Balenciage i Nicole Kidman izazvala pozitivne i negativne reakcije na društvenim mrežama, posebno na glumicinom Instagram profilu, gdje je prati 9,8 miliona ljudi. One negativne odnose se na Balenciaginu reklamnu kampanju iz novembra prošle godine u kojoj su djeca prikazana u neprimjerenom kontekstu. Nakon što su fotografije izazvale zgražanje, osudu i snažne reakcije javnosti zbog seksualiziranja djece, iz modne kuće stiglo je izvinjenje i kampanja je povučena.

Latest Posts

Raport

spot_img