Nedavno objavljeno

CineStar otvorio prvi ScreenX u Bosni i Hercegovini, premijeri Marvela prisustvovala mnoga poznata lica!

Najnovija svjetska inovacija sinoć je stigla u CineStar Sarajevo u Bingo City Centar i oduševila sve prisutne tehnologijom koju smo prvi put vidjeli na ovim prostorima. Filmove ćete od sada moći gledati na panoramski način uz 270 stepeni slike koja se pojavljuje na ključnim dijelovima filma što iskustvo gledanja čini još intenzivnijim, a tako nešto može ponuditi jedino kino odnosno veliko platno.

 

ScreenX donosi novi nivo doživljaja i pripovijedanja filmskoj publici, a sinoć su u premijeri najnovijeg Marvel hita uživala mnoga poznata lica influencer scene: Aida Jahić, Ena Avdić, Nejla Muhić, Šejla Ramović, Lejla Novkomet, Amer Kadić, Davor Gerbus, kao i poznati sarajevski novinari. Prije projekcije filma, publika je mogla iskusiti svu raskoš formata pomno biranim trailerima upravo za ScreenX, a prisutnima su se obratili i predstavnici CineStara.

 

„Ovo je prvo “kino bez granica” u Bosni i Hercegovini“ – istaknuo je direktor odjela projekcije Blitz-CineStara, Zvonimir Mihaljević i dodao: “Tehnologija iz godine u godinu ide korak naprijed, a CineStar kina vjerno prate sve svjetske novitete i tako vam danas u Sarajevo donosimo onaj najbolji, ScreenX. Glavni grad Bosne i Hercegovine je upravo postao dio ScreenX obitelji koja broji 67 zemalja. Konstantno ulažemo u inovacije zbog posjetitelja, a naš rad i trud su, osim od strane publike, prepoznati  i od strane struke, tako smo 2019. od međunarodne kinematografske udruge dobili nagradu za najboljeg europskog kinoprikazivača.“

 

Amar Durgut, upravitelj kina, pozdravio je sve prisutne i dodao: „CineStar je mjesto kojeg mnogi identifikuju sa pojmom kina. Vjerujem da će naša vjerna, ali i nova publika sa zadovoljstvom otkriti ovaj format zbog kojeg je CineStar Sarajevo u Bingo City Centru još jednom potvrdilo status najmodernijeg kina u Bosni i Hercegovini“.

 

U tehnološkom smislu, znalce će zanimati da se za potrebe projekcije u ovom formatu koristi više dodatnih projektora uključujući strop dvorane, proširujući film na bočne stijenke dvorane. Tako scene zauzimaju veći dio vidnog polja koje osvaja publiku kroz uvećanu perspektivu i s više vizuelnog sadržaja. Osim proširenog platna i dodatnih projektora,  dvoranom su strateški postavljeni i audio sistemi i zvučnici za još bolji auditivni doživljaj.

 

Osim Marvela koje možete pogledati u ovom formatu, od 23. novembra na programu je i historijsko-akcijski spektakl Ridleya Scotta “Napoleon”. Od četvrtka, 7. decembra, na program novog formata dolazi i čudesni praznični film za cijelu porodicu “Wonka”, a od 21. decembra zavladat će  “Aquaman i izgubljeno kraljevstvo” – nastavak jednog od najuspješnijih DC filmova svih vremena.

Više informacija o formatu i do svojih ScreenX ulaznica možete na blagajni kina ili online na  cinestarcinemas.ba

Latest Posts

Raport