spot_img

Nedavno objavljeno

RIXOS PREMIUM DUBROVNIK: Idealna kombinacija dubrovačke privlačnosti i turskog gostoprimstva

Hotel koji predstavlja dragulj dubrovačkog hotelijerstva ponovo je pripremio specijalne zimske i proljetne pakete za goste iz Bosne i Hercegovine

Historijske veze Dubrovačke Republike i srednjovjekovne Bosne su dobro poznate. No, specijalni odnos između dvije sredine, međusobna upućenost jedne na drugu, nastavio se sve do danas. Dubrovnik, jedna od najpoznatijih svjetskih turističkih destinacija, odavno je omiljeno odredište mnogobrojnih Bosanaca i Hercegovaca. Iz današnje perspektive zvuči nestvarno, ali su Dubrovnik i Sarajevo decenijama, sve do ratova devedesetih godina prošlog stoljeća, bili povezani i redovnom avionskom linijom!

A u ovom mediteranskom biseru, hotel Rixos Premium Dubrovnik već godinama je primamljiva adresa gostima iz Bosne i Hercegovine. Pet je ključnih razloga za ovu činjenicu:

1. Preteča današnjeg Rixosa je nekadašnji Libertas, dragulj dubrovačkog hotelijerstva. Svoju reputaciju i popularnost Libertas je dugovao fantastičnoj lokaciji na samo petnaestak minuta šetnje od Straduna, objektu koji je uklopljen u krajolik litice iznad mora i sobama sa čijih se balkona pruža pogled na hotelsku plažu, bazen i otok Lokrum. Svjetski renomirana turska hotelska grupacija Rixos odavno je postala brend u prvoklasnom hotelijerstvu (sa hotelima u Turskoj, Crnoj Gori, Egiptu, Kataru, Rusiji, Kazahstanu, Arapskim Emiratima…). Rixos je nekadašnjem Libertasu udahnuo najviše svjetske standarde smještaja, usluge, luksuza i raskoši.

2. Čest je slučaj da se turisti koji posjećuju hrvatsku obalu žale na neljubaznost pružalaca usluga u hotelima, smještajnim i ugostiteljskim objektima. Posebno to važi za one turiste koji su prethodno imali priliku doživjeti ljubaznost i profesionalizam turističkih djelatnika u Turskoj. Nažalost, u Hrvatskoj je čest slučaj da naiđete na neljubaznog konobara ili vlasnika restorana, toliko neljubaznog da osjećate nelagodu što niste naručili jastoga za večeru jer vaše dijete želi jesti pomfrit. Razlika između turskog i hrvatskog pristupa turizmu, “filozofiji turizma”, umnogome bi se mogla opisati i na sljedeći način: u Turskoj domaćini čine sve da udovolje gostu sa ciljem da opet dođe u njihov objekat; u Hrvatskoj nerijetko naiđete na domaćina koji kao da razmišlja na sljedeći način: gosta valja “oderati” i naplatiti mu što više kada je već tu, bez ikakve ambicije da uslugu pruži na način koji će gosta motivirati da opet dođe. Ovaj problem hrvatskog turizma na najbolji, turski način, riješio je dubrovački Rixos: kompletno osoblje hotela, sa puno uposlenika iz desetak država sa više kontinenata (uključujući i Hercegovce i Crnogorce), izrazito je profesionalno i ljubazno prema svim gostima. I zanimljivo je da ovo važi za sve – od recepcionera, preko konobara i kuhara, do spremačica. Od prvog kontakta sa gostima, svi oni iskazuju vrhunski profesionalizam na prijateljski način, što čini boravak u hotelu iznimno ugodnim.
3. Gosti hotela Rixos vole boraviti u njemu iz još nekoliko razloga. Naime, laganom šetnjom se brzo dolazi do Starog grada, gdje će se ove zime i narednog proljeća za posjetioce upriličiti brojni koncerti i festivali. Sam hotel nudi mnoge opcije za fakultativne izlete, šetnje, a gosti se posebno odlučuju za boravke vikendom jer je tada njegova ponuda obogaćena muzikom uživo i zabavnim aktivnostima za djecu i to po posebno povoljnim cijenama sa polupansionom, korištenjem SPA i teretane, besplatnim parkingom i ranom prijavom i kasnom odjavom iz hotela. U periodima 1.11. – 26.12.2023., 3.01. – 16.03.2024. i 20.03. – 28.03.2024. cijena vikend paketa za dvije osobe iznosi 340 eura za standardnu sobu, odnosno 380 eura za superior sobu.

4. Teško je reći šta je u ponudi Rixosa primamljivije: sadržaji za opuštanje i zabavu ili hrana. Nije lako odlučiti se između onog što hotel nudi gostima bez obzira da li su više zainteresirani za relaksaciju ili aktivni odmor: zatvoreni bazen sa baš ugodno toplom vodom, izvrsno opremljeni fitness studio sa vrhunskom hi-tech opremom za vježbanje, saune, slana soba, stoni tenis, bilijar, kasino, dječiji klub, joga, pilates, aqua aerobik… Još je teže opredijeliti se kada je u pitanju nevjerovatna ponuda pansionskih ili a la cart restorana. Na švedskim stolovima gosti mogu birati između obimne ponude najraznovrsnijih jela hrvatske, turske i mediteranske kuhinje, dok oni izbirljiviji mogu uživati u delicijama koje pripremaju vrsni svjetski kuhari.

5. U hotelu ne kriju da su izuzetno zadovoljni i uposlenicima iz Bosne i Hercegovine, taman u skladu sa interesom za svoje goste Bosance i Hercegovce. To je i razlog da se u mnogobrojnoj ponudi različitih aktivnosti u Rixosu često u programu nađu i večeri sevdalinke te koncerti najvećih muzičkih zvijezda poput Halida Bešlića, Dine Merlina ili Željka Samardžića. Zato je i ove godine, za zimsko-proljetni dio sezone, Rixos Premium Dubrovnik pripremio i posebno atraktivne paket-programe za goste iz Bosne i Hercegovine, kako za vikend tako i za višednevne boravke. Tako u periodima 1.11. – 26.12.2023., 3.1. – 16.3.2024. i 20.3.-28.3.2024. dvije osobe za 2 noćenja plaćaju samo 300 eura za standardnu sobu, a 340 eura za superior sobu, a ukoliko se odlučite da boravite 7 dana, jedan dan dobijate gratis.
Jedno je sigurno: oni koji se odluče za boravak u Rixosu moraju biti svjesni da im užitak u biseru dubrovačkog turizma neće biti i posljednji.

Za boravak u periodu od 01.11. do 28.12.2023 drugo dijete u dobi 0-6,99 godina u Superior sobi boravi besplatno.

Gracija 439, novembar 2023.

Latest Posts

Raport

spot_img