spot_img

Nedavno objavljeno

Savršena kosa: Evo i kako!

Previše vremena provodite na poslu i završavanju ostalih obaveza, pa niste u mogućnosti da se u potpunosti posvetite njezi vaše kose? Nema razloga za brigu, jer vam pružamo sedam provjerenih trikova zahvaljujući kojima će vaša kosa izgledati sjajno, njegovano, a najvažnije zdravo. Obećavamo da ćete uz ove trikove imati frizuru za kojom se svi okreću !

  1. Iako možda mislite da je ultra kratka kosa jednostavna za održavanje, zapravo zahtijeva česte posjete frizeru i više truda u stiliziranju, u usporedbi s pažom ili dugom kosom. Također, ne možete je svezati u rep ili podignuti u punđu kad nemate dovoljno vremena za posvetiti se njezi.
  2. Iako ste se možda pripremili za redovne posjete frizeru kada imate stepenasto ošišanu kosu, razmislite o tome da samo prednji dio ošišate stepenasto, dok stražnji ostavite ravno. Na taj način ćete primijetiti znatno manje posla oko stiliziranja.
  3. Da biste produžili vrijeme između posjeta frizeru, fokusirajte se na njegu vrhova. Možete smanjiti učestalost pranja kose i obavezno koristiti regenerator, a također i masku. Kada koristite peglu ili figaro, ne zaboravite primijeniti sredstvo za zaštitu od toplote. Osim toga, preporučujem da jednom sedmično nanesete hidratantnu masku kako biste obnovili vlažnost i ojačali kutikulu kose, čime ćete smanjiti mogućnost pucanja vrhova.
  4. Ako se izrastak na vašoj kosi čini izrazito primjetnim i smatrate da još nije pravo vrijeme za posjet frizeru, možete ga lako sakriti pomoću spreja za kosu. Za one koji imaju sijede vlasi, trik je koristiti maskaru ili tamniju sjenku kako biste ih kamuflirali. To je brz i praktičan način da ostanete u formi dok ne stignete do frizerskog salona.
  5. Idealna boja pramenova za vas zavisi ne samo od boje tena i trenutne boje kose, već i od vašeg osobnog stila i preferencija. Kada birate pramenove, važno je da se osjećate udobno i samopouzdano s odabirom koji ste napravili. Također, obratite pažnju na to da se pramenovi pravilno stope s vašom prirodnom bojom kose kako biste postigli harmoničan izgled. Konsultacija s profesionalnim frizerom može vam pomoći da pronađete savršenu nijansu i stil pramenova koji će vam najbolje odgovarati.
  6. Žene koje imaju prirodno kovrdžavu kosu često imaju sreće, jer njihova kosa često izgleda sjajno bez previše truda. Da biste istaknuli svoje kovrče, možete koristiti proizvode protiv nepoželjnog elektriciteta u kosi i nježno oblikovati svaku loknu prstima. Još jedan savjet je da pustite kosu da se prirodno osuši, što često rezultira predivnim, prirodnim valovima i kovrčama. Tako ćete postići predivan, beznaporan izgled, istovremeno njegujući svoje kovrče i čineći ih zdravijim.
  7. Prije nego što odete na spavanje, operite kosu i nježno uklonite višak vode peškirom ili, još bolje, pamučnom majicom kako biste spriječili oštećenje vlasi. Nakon toga, nanesite lagani pjenušavi ili gel proizvod za kosu kako biste oblikovali svoje uvojke. Da biste postigli divne valove preko noći, podijelite kosu na dvije sekcije: jednu s lijeve strane glave i drugu s desne strane. Zatim oblikujte ove sekcije u dvije manje punđe. Ovaj trik će vam omogućiti da se probudite s prekrasnim valovima koji će izgledati prirodno i bez puno truda. Alternativno, možete postići sličan efekt tako da prije spavanja napravite nekoliko labavih pletenica. Na taj način, vaša kosa će se nježno oblikovati tijekom noći, a vi ćete se probuditi s predivnim valovima koji će vam dodati šarmantan izgled.

Latest Posts

Raport

spot_img