spot_img

Nedavno objavljeno

Tart od kruške i kupina

POTREBNO:
5 krušaka (oguljenih i prerezanih napola, bez košpica)
50 g putera,
50 g tekućeg meda,
50 g šećera,
1 grančica ružmarina,
1 štapić cimeta,
1 pakovanje lisnatog tijesta;
za začinjeni jogurt:
100 g jogurta,
70 g kefira,
1⁄4 kašičice ekstrakta vanilije,
prstohvat cimeta, kapljica meda
PRIPREMA: Rernu prethodno zagrijte na 180°C. Pripremite kruške i ostavite sa strane. Stavite puter, med, šećer, ružmarin i štapić cimeta u posudu i zagrijavajte na jakoj vatri dok ne krenu mjehurići. Dodajte kruške i lagano pirjajte 5-6 minuta, okrećući ih s vremena na vrijeme i prelijevajući ih karamelom. Kad kruške počnu omekšavati, izvadite ružmarin i cimet pa posložite kruške čvrsto jednu do druge s prerezanim stranama prema gore. Kupine malo zgnječite i ravnomjerno rasporedite po prazninama.
Lisnato tijesto razvaljajte na otprilike 3 mm debljine i izrežite u krug malo veći od tepsije. Stavite ga preko posude i pomoću noža uredno podvijte rubove prema dole. Napravite rupicu na vrhu tijesta i pecite 30-40 minuta odnosno dok ne postane hrskavo i zlatno. Ostavite da se ohladi dobrih 15 minuta prije nego što ga okrenete na tanjir.
Da biste napravili začinjeni jogurt od vanilije i kefira, promiješajte sve sastojke u zdjeli dok se dobro ne sjedine prije nego što ih kašikom prelijete preko kriški tarta.

Latest Posts

Raport

spot_img