spot_img

Nedavno objavljeno

Freestyle kraljica Nešela nastupa u regionalnom finalu Red Bull RapLike

Prošlogodišnja bh. pobjednica, Nešela Bojadžić, dobila je poziv da 6. oktobra će učestvuje direktno u regionalnom finalu Red Bull RapLike u Zagrebu.

Nešela ili MC Nancy je aktuelna pobjednica bh. izdanja Red Bull RapLike i ponosno nosi titulu freestyle kraljice od trijumfa u finalu održanom u Kinu Bosna 2022. godine. Ona je ujedno i prva djevojka koja je izabrana za najboljeg MC-ja nakon što je u finalnom battleu nadmašila Sanina Bašića “Nycu”.

Zahvaljujući ovom trijumfu, Nešela je dobila poziv kojim je direktno ušla u regionalno finale takmičenja Red Bull RapLika, što joj je nova sjajna prilika da se u najboljem svjetlu predstavi na još većoj sceni i pred još širom publikom. Također, nastup u ovom finalu za nju može biti veliki korak naprijed na putu koji je sarajevsku hip hop grupu Helem Nejse odveo do velikog uspjeha.

Nešela je već u našoj zemlji dokazala svoj skill, a sada je spremna da pokori i regiju. „Sretna sam i uzbudjena što ću učestvovati u nečemu što najviše volim, a pogotovo jer je to sad korak dalje. Znatiželjna sam da vidim i osjetim kako se to tamo radi i da upoznam nove ljude s kojima dijelim istu strast i zahvalna na prilici“ izjavila je Nešela.

Osim Nešele, u finalu će nastupiti Mleeksah, Mali Japanac, Kile, Debeli Oko, Prga, Flega Fleg i LiK.

Foto: Sulejman Omerbašić

Mleeksah je “vječno drugi” u finalima Red Bull RapLike, a nastupio je 2019. i 2021. godine. Međutim, popularni Mlee se vjerovatno nada “trećoj sreći”. Mali Japanac je debitovao 2019. godine i stigao do četvrtfinala u kojem je namučio tadašnjeg državnog i regionalnog prvaka Tzrea, a imao je dobar nastup i dvije godine kasnije.

Kile je također poznato ime, odlikuju ga brz freestyle i dobar flow, a ranije se pojavljivao na nekoliko pozornica u Hrvatskoj. Debeli Oko je arheolog po struci, ali mu sjajno ide i freestyle, što je pokazao 2021. godine na Braču. Prga je novo ime na spisku učesnika Red Bull RapLike. Svoj skill je demonstrirao pred sudijama u 1-na-1 callu, tako da se od njega dosta očekuje i na stageu u Katranu.

Flega Fleg dosad nije učestvovao u finalu Red Bull RapLike, no njegovo ime će mnogi zapamtiti. U pozivu sa sudijama je pokazao sjajan skill i flow te je savršeno koristio zadane riječi. Lovro “Lik” Krizmanić je također novo ime na stageu Red Bull RapLike te je i za njega ovo sjajna prilika da se dokaže na velikoj sceni.

Regionalno finale takmičenja Red Bull RapLika održava se 6. oktobra na stageu zagrebačkog Katrana. Suci koji će ocjenjivati skill takmičara su Remi iz grupe Elemental, muzičar Zgembo Latifa, producent Koolade, muzička kritičarka Maja Trstenjak i bivši regionalni pobjednik Red Bull Raplike Arot. Nakon takmičenja, gosti će se nastaviti zabavljati uz RNB Confusion uz nastupe DJ-eva, uključujući našeg DJ Soula.

No, ne zaboravimo, Red Bull RapLika se i ove jeseni vraća u BiH, a prijave će biti otvorene uskoro. Prilika je to za sve MC-jeve starije od 18 godina da se prijave i okušaju u freestyle battleovima na sceni i počnu graditi uspješnu muzičku karijeru.

Latest Posts

Raport

spot_img