spot_img

Nedavno objavljeno

Vegetarijanske punjene paprike

POTREBNO:
4 kašike maslinovog ulja (podijeljeno),
1 velika glavica luka (sitno nasjeckana),
3 češnja bijelog luka (zgnječena),
so,
biber,
2 konzerve slanutka,
2 kašičice mljevenog kumina,
1 kašičica mljevenog korijandera,
1/4 šolje plus još 2 kašike nasjeckanog peršuna,
4 paprike babure (prepolovljene po dužini i očišćene),
1/4 šolje sitno nasjeckanog paradajza,
1/4 šolje sitno nasjeckanog krastavca,
1/2 limuna,
tahini (za posluživanje)
PRIPREMA: Uključite rernu na 200° C. U velikoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja na srednje jakoj vatri, dodajte luk i bijeli luk, posolite i pobiberite. Kad luk omekša, prebacite u zdjelu pa dodajte slanutak, kumin, korijander, 1/4 šolje peršuna i 1 kašiku maslinovog ulja. Dodatno začinite solju i biberom pa promiješajte da se sjedini.
Paprike poredajte u posudu za pečenje i napunite dobijenom smjesom. Pecite dok paprike ne omekšaju, oko 30 minuta. U međuvremenu prelijte paradajz i krastavce limunovim sokom, dodajte preostale 2 kašike peršuna i 1 kašiku maslinovog ulja. Preko paprika stavite salatu od paradajza i krastavaca te prelijte tahinijem.

Latest Posts

Raport

spot_img