spot_img

Nagrada za Avonovu posvećenost dobrobiti životinja

spot_img

Kompanija Avon je prva globalna kozmetička kompanija koja je okončala testiranje na životinjama u svim zemljama u kojima posluje i započela partnerstvo sa međunarodnom organizacijom Cruelty Free International. Odobrenje za čuveni program Leaping Bunny predstavlja nagradu za 30-godišnji trud, zalaganje i posvećenost dobrobiti životinja. Program Leaping Bunny je globalno prepoznatljiv zlatni standard za proizvode bez okrutnosti, sa zahtjevima koji su iznad i izvan zakona koji ograničavaju testiranje na životinjama.
Avon je testiranje na životinjama prekinuo još prije 30 godina, a bezbjednost svojih proizvoda provjerava koristeći dobro poznate naučno utemeljene alternative, kao što su kompjutersko modeliranje i in-vitro laboratorijsko testiranje. Cilj je isporučiti proizvode koji zadovoljavaju potrebe kupaca bez ugrožavanja posvećenosti kompanije dobrobiti životinja, visokim standardima bezbjednosti proizvoda ili poštovanju regulatornih zahtjeva.
Prvi Avonovi asortimani koji su dobili odobrenje Leaping Bunny su mirisi te linije Care i Anew, dok će svi ostali asortimani Avonovih proizvoda dobiti odobrenje u roku od 12 mjeseci. Da bi se ovo odobrenje dobilo, cijeli Avonov lanac opskrbe bio je podvrgnut rigoroznoj reviziji kako bi se osigurala usklađenost sa strogim kriterijima Leaping Bunnyja.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img