spot_img

BBI finansiranje za privrednike sa područja Kantona Sarajevo uz profitnu stopu od 0 posto

Produžen rok za subvencioniranu liniju Kantona Sarajevo do kraja oktobra 2023. godine

spot_img

Privrednici iz Kantona Sarajevo još uvijek imaju priliku ugovoriti finansiranja u BBI banci po stopi od nula posto. Projekat koji realizira BBI banka uz subvenciju Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, odlična je prilika za privrednike, za sklapanje ugovora za povoljna finansijska sredstva i to do 31.10.2023. godine. BBI banka je u ovu svrhu obezbjedila 49,5 miliona KM iz vlastitih izvora, a Ministarstvo privrede KS pokriva troškove regresiranja profitne marže, pa privrednici mogu dobiti sredstva po stopi od nula posto, nakon subvencije.

Maksimalni iznos finansiranja po jednom korisniku je milion KM, sa rokom otplate u zavisnosti od vrste i visine zahtjeva za finansiranje do 84 mjeseca. Prioritet u ostvarenju prava na poticajna sredstva finansiranja imaju poslovni subjekti koji u podnesenom zahtjevu za finansiranje navedu da će obezbijediti nova zapošljavanja. Stimulativna finansijska sredstva namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije i finansiranja za trajna obrtna sredstva.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: linijakantonasarajevo@bbi.ba.

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,935LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img