spot_img

“Kućni lijekovi“ protiv peruti

Priroda nudi nekoliko efikasnih rješenja protiv peruti, a naći ćete ih kod kuće

spot_img

Smatra se da perut, koja pogađa milione ljudi širom svijeta, uzrokuje niz faktora, uključujući suhu kožu, masnu kožu, gljivice, pa i stres. Također se vjeruje da zagađenje igra važnu ulogu u razvoju ove neugodne pojave.

Srećom, postoji nekoliko efikasnih rješenja koja će vam pomoći da se na prirodan način riješite peruti.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće pomoći će da se uravnoteži pH nivo vlasišta, a ima i antifungalna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv gljivica koje uzrokuju perut.

Jogurt

Jogurt je prirodni probiotik koji može pomoći u borbi protiv gljivica. Također pomaže u hidrataciji vlasišta i sprječava perut.

Ulje čajevca

Ulje čajevca je eterično ulje koje ima snažna antifungalna i antibakterijska svojstva. Može pomoći u borbi protiv gljivica koje uzrokuju perut te umiriti svrbež i iritaciju povezanu s peruti.

Sok od limuna

Limunov sok je bogat vitaminom C i pomaže u jačanju imunološkog sistema. Također ima antifungalna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv gljivica koje uzrokuju perut.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je još jedan efikasan kućni lijek za perut. Pomaže da se apsorbira višak masnoće i eliminira gljivice.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je prirodni ovlaživač koji može pomoći u održavanju hidratacije vlasišta i spriječiti perut. Ono ima i antifungalna svojstva koja igraju važnu ulogu u borbi protiv gljivica.

Aloe vera

Aloe vera je prirodni regenerator koji može umiriti vlasište i spriječiti perut. Također ima antifungalna svojstva.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,942LikesLikes
4,886SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img