spot_img

Nedavno objavljeno

Posebnost parfema iz privatne Diorove kolekcije

Kad je riječ o Diorovim parfemima, prva asocijacija su uglavnom svima poznati ženstveni klasici kao što su J’Adore i Miss Dior. Ali jeste li znali za privatnu kolekciju mirisa inspiriranu naslijeđem ove francuske kuće? La Collection Privée Christian Dior je linija niche parfema koji sadrže najdragocjenije sastojke i prekrasno cvijeće.
Postoje ukupno 23 mirisa, svaki obojen emocijama koje utjelovljuju i notama koje ih tvore. Kako bi očaravajuće nijanse mogle zasjati, predstavljene su u minimalističkim staklenim bočicama s crnim čepovima. Kolekcija obuhvata pet porodica mirisa, a sastoji se od voćno-cvjetnih, laganih cvjetnih, cvjetnih, senzualnih i orijentalnih. Najnoviji dodatak voćno-cvjetnoj porodici je Dioriviera, a sastavio ga je slavni “nos” Francis Kurkdjian, glavni kreator parfema kuće Dior. Blistava mješavina smokve i ruže, ovaj ležerni, moderni miris podsjeća na sunce francuskog juga, majske ruže i topli povjetarac koji puše kroz lišće smokve, te prenosi ljubavnu vezu između Christiana Diora i Francuske rivijere.
Svi mirisi iz La Collection Privée Christian Dior rade se ručno, u skladu s najstrožim poštovanjem tradicije, a konačna količina ovisi o dostupnosti potrebnih rijetkih sastojaka.

Latest Posts

Raport

spot_img