spot_img

Nedavno objavljeno

Herbal Spa: Bali u Sarajevu!

Čuli smo, priča se po Sarajevu, u naš grad stigle maserke i maseri sa otoka Bali u Indoneziji! Pa to moramo probati. Nije nam dugo trebalo da se najavimo u Herbal Spa i rezervišemo termin za jednu “sasvim običnu” Relax masažu i masera sa Balija.

Dočekalo nas je ljubazno osoblje, soba za masažu ispunjena mirisima eteričnih ulja, svijeće, opuštajuća muzika. Ugodno i umirujuće.

Napetost koju smo donijeli sa sobom je već upola manja.

Tradicionalni pozdrav sa Balija, beskrajno srdačan osmjeh, i masaža može da počne. Nakon toplih ručnika i blagog zagrijavanja, maser s lahkoćom pronalazi bolne tačke na leđima, između lopatica, na vratu, a onda i u rukama, nogama, na stopalima.

I svaki put kada vješte maserske ruke pronađu umor u tijelu, bilo prstom, otvorenim dlanom ili podlakticom, pritisak je uvijek s mjerom, ni prejak ni preblag, ali dovoljan da ga otkloni. Kao da nam čita misli. Želimo “relax”, dobit ćemo ga.

Kakva god da je napetost, ona nestaje. A nakon što nestane, osjetite pojačanu cirkulaciju krvi i povratak energije u tijelo.

Kasnije ćemo pročitati na www.herbalspa.ba da “ova masaža stimulira parasimpatički nervni sistem koji se naziva i sistem za odmor i digestiju. Relax masaža također povećava cirkulaciju krvi i stimulira limfni sistem tijela, koji čisti toksine našeg organizma, tako da ova masaža ima i detoks djelovanje”.

Da je tako uvjerili smo se. Ne znamo koliko je ključnih tačaka koji čine limfni sistem tijela, ali imamo osjećaj da su vještim prstima i dlanovima za sat vremena koliko je trajala masaža kompletnog tijela od tjemena do nožnih prstiju – sve pronađene.

Bilo je to samo naših sat vremena terapije koja nam je toliko bila potrebna i čiste egzotike sa Balija. Ćaskamo na odlasku sa maserom, koji nam otkriva da je tajne tretmana koji liječe dušu i opuštaju tijelo naučio od svoga djeda na Baliju, a da je ekspertizu usavršio u Kuvajtu pod budnim okom vrhunskih profesionalaca.

Kažu da tijelo i koža pamte, i zato u ovakvim prilikama osjećaj teško vara. Čini nam se da je naš maser klasičnoj Relax masaži kakvu poznajemo udahnuo svog tradcionalnog umijeća sa dalekog Istoka, i tehnike masaže koja nosi ime otoka sa kojeg je potekao.

Kako god, mi smo naš cilj ispunili. Duboka mišićna napetost taložena sedmicama je nestala, stresa uzrokovanog svim i svačim kao da nikad nije ni bilo.

Bilo nam je lijepo, i što je najvažnije još ljepše se osjećamo. Otišli smo po “sasvim običnu” Relax masažu. Dobili smo nezaoboravnu egzotiku sa Balija.

Na odlasku dogovaramo novi termin za sedam dana.

Latest Posts

Raport

spot_img