spot_img

Nedavno objavljeno

Rekordna posjeta tokom 6. OREA Art Marketa

OREA Art Market, usprkos kišnom vremenu, posjetilo je više od 2000 posjetilaca, podražavajući kreativnu industriju i ovaj značajan projekat OREA-e, koja je svoju mrežu kreativaca proširila i na susjednu Hrvatsku. Ukupno 47 kreativaca predstavilo je svoje proizvode izrađene s puno ljubavi i entuzijazma.

Zahvaljujući donacijama, prodaji proizvoda i ulaznicama, na ljetnom OREA Art Marketu, prikupljeno je blizu 12000 KM koje su namijenjene kao podrška mališanima i njihovim porodicama u periodu liječenja i boravka u Roditeljskoj kući.

„ Zaista smo presretni zbog činjenice da sa svakim novim OREA Art Marketom  raste broj naših posjetilaca, ali i kreativaca koji s puno hrabrosti, odvažnosti i ljubavi vode svoje male biznise. Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su naša velika podrška, a ove godine se posebno zahvaljujemo Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Kenanom Magodom koji su prepoznali značaj  promocije i podrške kreativnoj industriji koja jača iz godine u godinu“ – istakla je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA platforme.

6. OREA Art Market brojni posjetioci su iskoristili za kupovinu, druženja, upoznavanje sa brendovima i kreativcima, a mališani su se zabavljali u Dječjem kutku i kreativnim radionicama posebno uz super zabavni facepainting.

 OREA Art Market su podržali: Kanton Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Općina Centar Sarajevo, platni partner Visa, UniCredit bank, Bingo, Telemach, Lutrija BiH, BinBin, MonetizeAd, Lasta, Visit Sarajevo, Vispak, Peugeot AC Blok, iNovine, Leda, Franck, Gama AA Security i Intea BH štamparija.

Latest Posts

Raport

spot_img