spot_img

Nedavno objavljeno

OREA Art Market i ove godine najposjećeniji skup kreativaca iz BiH i Hrvatske

OREA Art Market  i ove  godine je  pružio sjajnu atmosferu i za učesnike i za posjetioce mjesta  okupljanja najvećeg broja kreativaca u BiH. Mladi poduzetnici ponudili su svoje kreacije brojnim posjetiocima  koji su uživali u još jednoj sjajnoj atmosferi susreta, noviteta i zanimljivih sadržaja.

Ljetno izdanje OREA Art Marketa otvorila je Amra Džeko, suosnivačica i brand ambasadorica OREA platforme ističući važnost podrške malim biznisima i sjajnim idejama:

„OREA Art Market je sinonim odlične zabave, ali i značajne podrške kreativcima i Udruženju  Srce za djecu koja boluju od raka. I ovog kišnog dana, sretni smo zbog vašeg dolaska i podrške koju dajete nama i sjajnim kreativcima“- istakla je Amra Džeko.

Cjelodnevno druženje na 6. OREA Art Marketu brojni posjetioci su iskoristili za kupovinu, druženja, upoznavanje sa brendovima i kreativcima. Mališani su bili zabavljeni u dječijem kutku i devet radionica, posebno uz super zabavni facepainting koje je omogućio Telemach, dok je najposjećenija bila dječija predstava Pinokio u izvedbi mališana iz Udruženja Alden S.46.

Ističući značaj okupljanja i podrške mladim poduzetnicima, Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, zahvalio se organizatorima i posjetiocima OREA Art Marketa:

„Mali poduzetnici kao što ste vi su ključ u svakon privrednom lancu i kantona i države BiH. Dobro je da imate mogućnost da na ovaj način prezentirate i plasirate na tržište svoje proizvode ne samo putem Art Marketa već i putem online platforne OREA. Mi ćemo nastaviti podršku ovom projektu jer nam je cilj da Sarajevo bude prepoznato kao centar kreativne industrije. Dodatnu vrijednost daje i podrška Roditeljskoj kući, što pokazuje vašu izuzetnu empatiju i posvećenost zajednici“ – istako je premijer Uk.

Načelnik općine Centar Srđan Mandić, je istakao kako je OREA Art Market optimalna kombinacija humanitarnog i privrednog rada i dodao:

“Ogromno zadovoljstvo i privilegija je što se OREA Art Market održava na području naše općine i mi sa radošću očekujemo organizaciju novih događaja. Ovakvi vrhunski projekti koji imaju humanitarni karakter nama su posebno važni” – naglasio je načelnik Mandić.

Centralni dio događaja bili su kreativci, ove godine njih 47 sa OREA platforme iz BiH i Hrvatske,  čiji su proizvodi i ovaj put oduševili unikatnim izgledom, kvalitetom i posebnošću, što su bili dovoljni razlozi  za vrhunski shopping. Od odjeće i obuće, torbi, nakita i modnih dodataka, do igrački i drugih proizvoda – jedinstveni su proizvodi koje su posjetioci birali na još jednom OREA Art Marketu.

Sav prihod od ulaznica, kao i 5% od ukupne prodaje  donirani su Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, a na ovaj način u okviru OREA Art Marketa do sada je prikupljeno više od 33.000 KM. Također, u akciju podrške uključio se i BinBin, koji je  donirao prihod od vožnji u nedjelju do 15:00 sati usmjeren za Udruženje, a sponzor Lutrija BiH danas je donirala 6000 KM za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

“Kontinuirana podrška OREA Art Marketa mnogo nam znači. Posebno hvala izlagačima koji izdvajaju 5% od svake prodaje, ali i vama posjetiocima što širite svjesnost u zajednici o pomaganju i podršci ovakvim humanitarnim projektima. Zahvaljujem se na ovim vrijednim donacijama koje nam mnogo pomažu u organizaciji boravka roditelja djece koja se liječe od raka. Trenutno u Roditeljskoj kući imamo šest mališana koji vas pozdravljaju” – istakao je Fikret Kubat – direktor Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka”.

Važnost jačanja kreativne industrije i malih obrtnika u BiH i ove su godine prepoznali  sponzori koji su već godinama podrška u organizaciji i promociji OREA Art Marketa među kojima su  VISA, UniCredit Bank i Bingo. Za sve posjetioce ove nedjelje Franck, Vispak i Leda obezbijedili su besplatno osvježenje i slatke zalogaje, UniCredit Bank je omogućila kartično plaćanje, a posjetioci su okušali sreću kroz Srećke Lutrije BiH.

OREA Art Market ove su godine podržali i  Kanton Sarajevo, Općina Centar,  Telemach, BinBin, MonetizeAd, Lasta, iNovine,  Visit Sarajevo, Peugeot AC Blok,  Gama AA Security i Intea BH štamparija.

Latest Posts

Raport

spot_img