Nedavno objavljeno

Botanička bašta Zemaljskog muzeja BiH – Provedite nezaboravnu nedjelju uživajući u svemu što donosi OREA Art Market

Tradicionalno izuzetno posjećen, a ove godine s posebnim iščekivanjem, ljetni OREA Art Market poziva vas da provedete nezaboravan dan u prelijepom ambijentu Botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Ove nedjelje, 11.6. od 11:00 do 18:00 sati Botanička bašta Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu bit će mjesto  okupljanja više od 50 domaćih i kreativaca iz regije koji su pripremili svoje unikatne proizvode.

OREA Art Market otvorit će sjajna Amra Džeko, suosnivačica i brand ambasadorica OREA platforme kojoj će se na sceni pridružiti brojni gosti i prijatelji Marketa.

„Očekuje vas zabava uz dobru muziku, ukusnu hranu, bogatu ponudu pića, nagradne igre, brojna iznenađenja, te nezaobilazan shopping u predivnom ambijentu botaničkog vrta Zemaljskog muzeja“, ističe Amra koja vas poziva da obavezno posjetite OREA Art Market.

Dječiji kutak

Najmlađi će se zabaviti uz ukupno devet radionica u Dječijem kutku, a sponzor Telemach će u svom kutku omogućiti super zabavni facepainting, konzolu sa video igrama i crtiće, a za pravi spektakl će se pobrinuti mališani iz udruženja Alden S.46 koji će u 14:00 sati izvesti dječiju predstavu „Pinokio“. Tokom druženja i brojnih aktivnosti najmlađi će zasladiti slatkišima Laste i Vispaka, a svoje rukotvorine izrađene na radionicama s ponosom mogu ponijeti  kao suvenir i trajnu uspomenu na divno provedeno vrijeme.

Kreativci iz BiH i Hrvatske

Centralni dio događaja su kreativci, ove godine njih 50 sa OREA platforme iz BiH i Hrvatske, koji će vam pružiti priliku za vrhunski shopping. Od odjeće i obuće, torbi, nakita i modnih dodataka, do igrački i drugih proizvoda – jedinstveni su proizvodi koje želite imati. Dodatna pogodnost su novi proizvodi, značajni popusti na cijene, te limitirane edicije koje možete kupiti samo na OREA Art Marketu i nigdje više.

Zahvaljujući saradnji s UniCredit bankom, željene proizvode, osim gotovinom, možete platiti i kartično, a Visa kao platni partner OREA Art Marketa je  pripremila dodatne pogodnosti za sve one koje koji plaćanje obave Visa karticom.

Zabava i umjetnički sadržaji

Za dobru muziku pobrinut će se prava dama za deck-ovima: DJ Nadja Si. Uz sjajnu atmosferu možete uživati u obilasku botaničkog vrta gdje ćete osim stećaka i 1.700 vrsta biljaka, od kojih su neke endemske vrste, imati priliku uživati u umjetničkim izložbama Alise Teletović i Kasje Jerlagić te umjetničkoj instalaciji „live painting“ Dženete Isović na temu „Bašta Zemaljskog muzeja“ kao i vrhunskim skulpturama Aiše Kečo.

Društveno odgovorni karakter

Sav prihod od ulaznica, kao i 5% od ukupne prodaje bit će donirani udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, a na ovaj način u okviru OREA Art Marketa do sada je prikupljeno više od 33.000 KM. Također, u akciju podrške uključio se i BinBin, pa će tako sav prihod od vožnji u nedjelju do 15:00 sati biti usmjeren za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.


OREA Art Market su podržali: Kanton Sarajevo, Općina Centar, platni partner Visa, UniCredit bank, Bingo, Telemach, Lutrija BiH, bin bin, MonetizeAd, Lasta, iNovine, Vispak, Visit Sarajevo, Peugeot AC Blok, Leda, Franck, Gama AA Security i Intea BH štamparija. Medijski pokrovitelji Art Marketa su Klix, Gracija, Bonjour, RSG radio i Antena radio.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img