spot_img

Nedavno objavljeno

Angelina Jolie će svoju prvu kolekciju odjeće raditi s brendom Chloé

Modna kuća Chloé jučer je najavila saradnju s Angelinom Jolie, a danas su počele kružiti glasine da njena kreativna direktorica Gabriela Hearst odlazi

Francuska modna kuća Chloé potvrdila je da će biti prva saradnica novog brenda održive mode Angeline Jolie, Atelier Jolie, kojeg je glumica predstavila prošlog mjeseca. “Maison Chloe sa ponosom najavljuje svoju predstojeću saradnju sa kreativnim kolektivom Atelier Jolie na ekskluzivnoj kolekciji gotovih komada ženske odeće. Pokazujući modernu ženstvenost, kolekcija slavi autentične veze između žena i žena“, kaže se u saopštenju.

Kolekciju će zajednički dizajnirati Angelina Jolie i kreativna direktorica kuće Chloé Gabriela Hearst, te će poštivati “​obaveze oba brenda kada je riječ o poboljšanju društvene i ekološke održivosti uz veću transparentnost i odgovornost”. Oslanjat će se na mrežu međunarodnih proizvođača francuske modne kuće uz sveobuhvatna temeljna načela Ateliera Jolie u vezi s etičkom i održivom praksom.

Gabriela Hearst i Angelina Jolie / Foto: Chloé

Kolekcija će se fokusirati na večernju odjeću i ponuditi bezvremensku estetiku inspiriranu odjećom iz ormara Angeline Jolie. Prikazat će fluidne siluete i taktilne detalje, kao i rad zanatlija iz Fair Trade preduzeća i društvenih preduzeća predvođenih ženama.

Komentirajući saradnju, Gabriela Hearst je u izjavi rekla: “Čim sam čula za Angelininu viziju Ateliera Jolie, vjerovala sam u nju. To je način da uzdigne druge kroz ljepotu izrade odjeće i njezino duboko poštovanje prema okolišu.”

Odlazi li Gabriela Hearst iz Chloéa?

Gabriela Hearst dizajnerica je luksuzne ženske odjeće i modnih dodataka

Međutim, samo nekoliko sati nakon najave ove saradnje počele su kružiti glasine da Gabriela Hearst napušta Chloé. Neki portali pišu kao Hearst želi provoditi više vremena s porodicom i posvetiti se vlastitom brendu u New Yorku. Kao i to da su joj konstantna prekookeanska putovanja između njenog njujorškog studija i Chloéinog u Parizu postala prenaporna.

Gabriela Hearst (46) pridružila se modnoj kući Chloé u decembru 2020., prikupivši uglavnom pozitivne kritike za svoje kolekcije, iako su neki smatrali da previše liče njenoj prepoznatljivoj liniji. Dizajnerica rođena u Urugvaju organizirala je prvu modnu reviju svog istoimenog brenda u New Yorku u februaru 2017., fokusirajući se na održivost. Brend je bio toliko uticajan da je Gabriela Hearst osvojila nagradu CFDA za najbolju američku dizajnericu za 2020. godinu.

Latest Posts

Raport

spot_img