Nedavno objavljeno

K-Beauty u centru Sarajeva

Inovacija, efikasnost i prirodni sastojci – u najkraćem je to filozofija koja stoji iza korejske kozmetike – poznate pod nazivom K-Beauty, koju od sada možete pronaći u Sarajevu – u prodavnici kompanije BeautyCO, u ulici Koševo 22

Korejska kozmetika, poznata kao Korean Beauty ili K-Beauty, već je neko vrijeme u fokusu svijeta ljepote. Ovim izrazom opisuju se kozmetički proizvodi te jedinstveni standardi ljepote i prakse Južne Koreje. Za razliku od zapadnih standarda, koji se prvenstveno fokusiraju na vanjski izgled, K-Beauty naglašava važnost njege kože i cjelokupnog zdravlja.
Stručnjaci u svijetu ljepote pričaju o korejskim kozmetičkim proizvodima zbog inovacija, visoke učinkovitosti i upotrebe prirodnih sastojaka. Korejska kozmetika također je poznata po prilagođenim i često opsežnim režimima nanošenja slojeva proizvoda kako bi se tokom vremena nježno pružile brojne dobrobiti.
Korejski ritual njege fokusira se na prevenciju, a ne na prikrivanje problema. K-proizvodi čuvaju i štite netaknuto stanje kože kako bi odgodili starenje što je duže moguće, te kako bi postigli i održali istinski zdravi sjaj.
Jedan od razloga popularnosti korejskih kozmetičkih proizvoda je želja za postizanjem efekta “staklene kože” koji je moderan u korejskim dramama i pop kulturi. Slavne osobe u Južnoj Koreji često koriste najbolje proizvode za njegu kože i podvrgavaju se specijaliziranim tretmanima ljepote kako bi postigle ovakav izgled.
Dok se zapadnjačka njega kože usredotočuje na piling kako bi se otkrila nova koža, korejska njega temelji se na vraćanju hranjivih tvari u kožu. Korejska njega kože ima nježniji pristup, s manje fokusa na pilinge, retinole i jake kiseline. Svaki proizvod u korejskoj rutini ljepote služi određenoj svrsi.
No, isplati li se korejska njega kože? Odgovor je, vjerovatno da! Razlog je prilično jednostavan: korejski proizvodi za njegu kože sadrže niz egzotičnih sastojaka, poput puževog mucina, ginsenga, esencije bisera ili magarećeg mlijeka, kao i peptide i morske kolagene, za koje je dokazano da blagotvorno djeluju na kožu na brojne načine. Napomenut ćemo i da su K-Beauty šamponi napravljeni bez sulfata, a s proteinima i probioticima kao i za keratinske tretmane.
Evo nekoliko proizvoda koje vam preporučujemo, a koje smo pronašli u nedavno otvorenoj prodavnici BeautyCO, u ulici Koševo 22 u Sarajevu.

SCINIC Hyaluronic Acid Cream

Hidratantna krema s hijaluronskom kiselinom trenutno povećava nivo vlažnosti dehidrirane kože. Formira barijeru na koži koja pomaže u zadržavanju vlage. Sadrži mješavinu madecassoside, ekstrakta biljke Centella asiatica i pantenola za umirivanje kože. Lagano se umasira na kožu nakon tonika i losiona.

SCINIC Cicanoid Cream

Krema za lice pomaže u vraćanju elastičnosti kože za mladenački izgled, kao i u smanjenju pojave bora i finih linija. Pokreće ga patentirana Phyto Retinal formula za postizanje efekta protiv starenja. Nanosi se umjerena količina na problematična područja i nježno umasira.

VILLAGE 11 FACTORY – Collagen Ampoule

Lagana ampula formulirana sa hidroliziranim kolagenom i ekstraktom listova limunske verbene za zadržavanje vlage u koži. Prodire u kožu i dubinski je hrani, poboljšavajući njenu elastičnost. Nakon toniranja, nanesite umjerenu količinu na cijelo lice i lagano tapkajte za bolju apsorpciju.

BEAUUGREEN – SEA CUCUMBER & BLACK HYDROGEL EYE PATCH

Anti-aging kolagenska maska hidrira, prirodno podiže, tonira i zateže osjetljivo područje kože oko očiju. Smanjuje tamne krugove i podočnjake, zaglađuje fine linije i bore, povećava čvrstoću i elastičnost kože, izbacuje toksine, održava oči svjetlijim i pomlađuje ih. Hipoalergena formula je bezbjedna za bilo koji tip kože, uključujući i onaj najosjetljiviji.

MASIL 5 Probiotics Perfect Volume Shampoo

Šampon koji transformiše ravnu, tanku kosu i daje joj volumen, podstiče njenu regeneraciju, ima antioksidativne sposobnosti sa hidratantnim efektom. Pomaže kod prorijeđene, kao i kod simptoma gubitka kose. Ključni sastojci su Lactobacillus ferment, koji kosu jača i čini je otpornijom, i ekstrakt patentiranog sastojka Vincetoxicum atratum, koji umirujuće djeluje na vlasište te obnavlja oštećenu kosu, ostavljajući ekosistem kože glave zdravim.

CENTELLA TEA-TRICA RELIEF AMPOULE

Ovo je savršen SOS tretman za kožu sklonu aknama. Sa sastojcima koju smiruju kožu, ova nekomedogena formula smanjuje upalu i iritaciju pružajući olakšanje. Najvažniji sastojci su ekstrakt ljekovite biljke Centella asiatica, koja učinkovito umiruje kožu, te poseban kompleks napravljen od vode čempresa, ekstrakta lista kraljevskog bora i vode lista čajevca koji liječi upale. Nakon čišćenja i toniziranja, nanesite kap ili dvije na kožu, fokusirajući se na upaljena ili nadražena područja.

CENTELLA POREMIZING FRESH AMPOULE

Borite se s proširenim porama? Ovaj serum bit će vaš novi najbolji prijatelj. Sadrži himalajsku ružičastu so obogaćenu mineralima koja uklanja nečistoće i mrtve ćelije te učinkovito čisti začepljene pore. Peptidni kompleks potiče elastičnost kože kako bi se pore vratile na normalnu veličinu, dok ekstrakt biljke Centella asiatica obnavlja kožnu barijeru. Koristi se nakon čišćenja i toniranja. Kapaljkom nanesite nekoliko kapi na kožu i nježno utapkajte da se upije.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img